Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το φυσικό απολυμαντικό με 2 υλικά για να καθαρίσετε φρούτα και λαχανικά

Αποτελεσματικό και υγιές καθάρισμα

16 Ιουνίου 2022 09:46
Αυτό είναι το φυσικό απολυμαντικό με 2 υλικά για να καθαρίσετε φρούτα και λαχανικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μας ξέρουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά, καλό είναι να τα καταναλώνουμε καθημερινά, για μία ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, για να παραμείνουμε σίγουροι πως η κατανάλωσή τους θα μας κάνει μόνο καλό, είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζουμε ότι αυτά τα φρέσκα προϊόντα είναι καθαρά. Με την ευκαιρία, δείτε το φυσικό καθαριστικό για να απομακρύνετε τα καμένα λίπη από το φούρνο.

Γιατί πρέπει να πλένουμε σχολαστικά φρούτα και λαχανικά;

Γιατί αν δεν το κάνουμε, κινδυνεύουμε από δύο ειδών μολύνσεις.

  • Τη λεγόμενη «μηχανική», δηλαδή το χώμα, τις κοπριές, τα βρώμικα νερά, που βρίσκονται στο έδαφος και έρχονται σε άμεση επαφή με τα φυτά, αλλά και πιθανότατα τα έντομα που μπορεί να βρεθούν πάνω στα φρούτα και τα λαχανικά.
  • Η δεύτερη είναι η λεγόμενη «χημική» μόλυνση, η οποία αναφέρεται στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες, αλλά και άλλες χημικές ουσίες που μπορούν να φτάσουν με διάφορους τρόπους στα προϊόντα αυτά. Και καθώς τα περισσότερα σύγχρονα φάρμακα δεν εισχωρούν στο εσωτερικό των φρούτων και των λαχανικών, ένα καλό πλύσιμο θα τα απομακρύνει.

Αυτό είναι το φυσικό απολυμαντικό με 2 υλικά για να καθαρίσετε φρούτα και λαχανικά

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για το πλύσιμο λαχανικών και φρούτων;

Σαπουνίζουμε τα φρούτα με σαπούνι ή κάνουμε το πλύσιμο των φρούτων με υγρό πιάτων; Η απάντηση είναι όχι και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε σαπούνι ή οποιοδήποτε άλλο χημικό προϊόν σε φρούτα και λαχανικά. Και αυτό γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πόρους στην εξωτερική τους επιφάνεια μέσω των οποίων θα εισέλθει μέρος των χημικών στο εσωτερικό τους.

  • Πρώτο βήμα

Ένα καλό πλύσιμο κάτω από καθαρό τρεχούμενο νερό, απομακρύνει τη «μηχανική» μόλυνση. Επιβάλλεται ωστόσο σε κάθε περίπτωση είτε καταναλωθούν νωπά ή μαγειρεμένα, είτε με τη φλούδα ή χωρίς.

Έχετε κατά νου, ότι τα λαχανικά που δεν έχουν λεία επιφάνεια χρειάζονται πολύ προσεκτικότερο πλύσιμο από τα υπόλοιπα, όπως πχ ένα κατσαρό μαρούλι.

  • Δεύτερο βήμα

Το ξύδι δίνει τη λύση για ακόμη μεγαλύτερη προστασία. Μπορείτε να τα μουλιάσετε για λίγο σε καθαρό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο ξύδι. Μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορούν να χάσουν λίγο από τη γεύση τους.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

  • Γεμίστε μια λεκάνη ή το νεροχύτη της κουζίνας με ένα διάλυμα νερού και τουλάχιστον 10% ξιδιού. Ρίξτε όλα τα φρούτα και λαχανικά μέσα σε αυτό.
  • Αφήνετε για κανένα 15 λεπτό, στραγγίζετε το νερό με το ξίδι και ξεπλένετε εκ νέου με καθαρό νερό.

Με αυτό τον τρόπο πλένετε όλα τα μήλα, τα αχλάδια, το μπρόκολο, το σπανάκι, διάφορα χόρτα, το μαρούλι, τις ντομάτες, αλλά και μυρωδικά όπως τον άνηθο.

Σε φρούτα και λαχανικά που έχουν μαλακό περίβλημα και έχουν πόρους στην επιφάνειά τους όπως τα σταφύλια, τα μούρα, οι φράουλες να χρησιμοποιήσετε αντί για ξίδι, χυμό λεμονιού για να μην αλλοιωθεί η γεύση τους.

Τέλος, να θυμάστε ότι ακόμη και τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, καθώς και τα προϊόντα απ’ το δικό σας κήπο, ή απ’ τις τοπικές αγροτικές αγορές, θα πρέπει να πλένονται εξίσου σχολαστικά. Μπορεί να μην περιέχουν φυτοφάρμακα από ψεκασμούς αλλά μπορεί να έχουν επιμολυνθεί από άλλες χημικές ουσίες, βρωμιά και μικροοργανισμούς.

Πηγή: argiro.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share