Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022

Το μυστικό για να μην μυρίζουν τα χέρια σας σκόρδο - Αυτό είναι το λαχανικό που θα σας απαλλάξει από τη δυσάρεστη οσμή

Αποτελεσματικό κόλπο!

15 Ιουνίου 2022 13:42
Το μυστικό για να μην μυρίζουν τα χέρια σας σκόρδο - Αυτό είναι το λαχανικό που θα σας απαλλάξει από τη δυσάρεστη οσμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν σου αρέσουν τα βαριά φαγητά, με έντονη μυρωδιά και γεύση, σίγουρα χρησιμοποιείς πολύ συχνά σκόρδο.

Για να φύγει όμως η μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια σου περνάνε δυο εικοσιτετράωρα….

Η λύση δεν βρίσκεται στο συχνό ξέβγαλμα των χεριών αλλά στην ντομάτα! Με την ευκαιρία, δείτε τι θα πάθετε αν πίνετε χυμό ντομάτας κάθε μέρα επί 2 μήνες.

Η σάλτσα ντομάτας είναι παλιό “γιατροσόφι” μιας και την χρησιμοποιούσαν παλιότερα σαν αφρόλουτρο και σαμπουάν όταν κάποιο κουνάβι/ ασβός τους πιτσιλούσε. Η σάλτσα ντομάτας απορροφάει τις άσχημες μυρωδιές. Και το κάνει και με το σκόρδο, οπότε δοκίμασε το!

Το μυστικό για να μην μυρίζουν τα χέρια σας σκόρδο - Αυτό είναι το λαχανικό που θα σας απαλλάξει από τη δυσάρεστη οσμή

Τυλίγει το σκόρδο με αλουμινόχαρτο και το βάζει στον φούρνο - «Απογειώνει» τα φαγητά σας!

Το σκόρδο μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεύση πολλών φαγητών και εμείς σας βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο για να το μαγειρέψετε. Απλά τυλίξτε τα σε ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στον φούρνο!

Οι περισσότεροι όμως το αποφεύγουν λόγω της έντονης μυρωδιάς του, κάτι που πρέπει να σταματήσει να γίνεται, αφού υπάρχουν πολλές εξαιρετικές συνταγές, και μπορείτε να βρείτε ακόμα μια εδώ, η οποία περιλαμβάνει και την πατάτα.

Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα.

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και «γλυκαίνει» κάπως την – ομολογουμένως – πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

Αρωματικές γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι

Οι ωραιότερες γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι! Ένα υπέροχο ορεκτικό για δείπνο µε φίλους ή µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί.

Επίσης, αν θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή, όπου θα γλείφετε τα δάχτυλά σας στο μεσημεριανό τραπέζι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή τη μακαρονάδα, με γαρίδες και λεμόνι.

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γλ. σκόρδο λιωμένο
  • 300 γρ. γαρίδες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • μαϊντανός φρέσκος
  • λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε αγελαδινό βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά στη φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
  3. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο.
  4. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να βγάλει το σκόρδο τα αρώματα και την έντασή του.
  5. Τώρα ρίχνουμε τις γαρίδες.
  6. Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Προσθέτουμε μπούκοβο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
  8. Συνοδεύστε τον με φρέσκο λεμόνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share