Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπανιέρα και πετσέτες: Κάθε πότε και πώς πρέπει να τις καθαρίζουμε σωστά;

Χρειάζεται προσοχή για να τις απολαμβάνουμε καθαρές

13 Ιουνίου 2022 17:52
Μπανιέρα και πετσέτες: Κάθε πότε και πώς πρέπει να τις καθαρίζουμε σωστά;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παραδέξου το. Έχεις την αίσθηση ότι το πιο βρώμικο σημείο του μπάνιου σου είναι η τουαλέτα και όταν βαριέσαι να το καθαρίσεις ολόκληρο (μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις) αρκείσαι στο να καθαρίσεις μόνο αυτή.

Κι όμως, βάσει ερευνών, η μεγαλύτερη εστία μολύνσεων και μικροβίων στο μπάνιο σου είναι η.. μπανιέρα. Σύμφωνα με τη μελέτη του Boston Simmons College το 26% από τις μπανιέρες που μελετήθηκαν «φιλοξενούσαν» βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά δερματικά προβλήματα.

Όπως καταλαβαίνεις, έφτασε η μέρα που θα ξεκινήσεις να καθαρίζεις την μπανιέρα σου όσο συχνά καθαρίζεις και την τουαλέτα, δηλαδή, σίγουρα μια φορά την εβδομάδα.

Σε ένα μπουκάλι σπρέι ανάμειξε ένα φλυτζάνι νερό με ένα φλυτζάνι ξύδι και ψέκασε καλά όλη την μπανιέρα. Μετά από 15’ τρίψε με ένα σφουγγάρι και ξέβγαλε καλά το μπάνιο σου. Παρόμοια συνταγή μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις και τις σωληνώσεις που συχνά φράζουν από τρίχες και έλαια, ρίχνοντας μισή κούπα μαγειρική σόδα και άλλο τόσο ξύδι. Μετά από λίγο, ρίξε καυτό νερό και οι σωληνώσεις σου θα είναι σαν καινούριες.

Όσο για τις πετσέτες.. Το σκεπτικό σου λέει ότι αφού σκουπίζεσαι μόλις έχεις κάνει μπάνιο είναι πεντακάθαρες για μέρες; Γράψε λάθος. Οι πετσέτες μας έχουν χιλιάδες νεκρά κύτταρα πάνω τους γεγονός που καθιστά αναγκαίο να τις πλένεις κάθε τρεις μέρες σίγουρα.

μπανιερα-σκουρια

Ξεχάστε τη σκουριά από μπανιέρα και νιπτήρα: Τα τρία υλικά που υπόσχονται σίγουρη λύση στο πρόβλημα

Είναι λογικό ο χώρος του μπάνιου να μαζεύει σκουριά λόγω υγρασίας. Ωστόσο το θέαμα της σκουριάς δεν είναι ότι πιο ευχάριστο και τα καθαριστικά στο εμπόριο εμπεριέχουν πολλά επικίνδυνα χημικά για την υγεία.

Πώς να καθαρίσεις αποτελεσματικά τους λεκέδες στη μπανιέρα

Μην αγχώνεστε, καθώς σας έχουμε την απόλυτη λύση για να απαλλαγείτε από τη σκουριά που υπάρχει στη μπανιέρα ή το νιπτήρα σας.

Πως να αφαιρέσετε τη σκουριά με αυτά τα έξυπνα κόλπα

Λεμόνι και αλάτι

Χρησιμοποιήστε είτε εμφιαλωμένο είτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλάτι για να σχηματίσετε μια υγρή πάστα και εφαρμόστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Ενώ αυτή η λύση είναι ιδανική για επίπεδες επιφάνειες, μπορεί επίσης να είναι επιτυχής στη λεκάνη της τουαλέτας, αν και η εφαρμογή μπορεί να είναι δύσκολη. Μόλις το τοποθετήσετε, αφήστε το μείγμα να καθίσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το τρίψετε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα και τρίψτε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Πατάτα και υγρό πιάτων

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βάλτε την μέσα στο υγρό για τα πιάτα. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share