Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θέλουν και αυτά τη... γλύκα τους: Η φανταστική επίδραση του μελιού στα φυτά του κήπου σας!

Κάντε το και θα μας θυμηθείτε!

10 Ιουνίου 2022 12:35
Θέλουν και αυτά τη... γλύκα τους: Η φανταστική επίδραση του μελιού στα φυτά του κήπου σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φυτά θέλουν πολύ φροντίδα για να διατηρηθούν υγιή. Φυσικά, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο κομμάτι της φροντίδας των φυτών είναι το λίπασμα. Ήξερες όμως ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το μέλι ως λίπασμα;

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το απρόσμενο κόλπο που θα αναζωογονήσει τα λουλούδια του σπιτιού σου.

Μέλι ως φυσικό λίπασμα για τα φυτά

Το μέλι μπορεί να διαλυθεί σε νερό και να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό και οικολογικό λίπασμα για την τόνωση των φυτών και την ενίσχυση της ανθοφορίας, της καρποφορίας και της καλύτερης ωρίμανση των καρπών. Η εφαρμογή του διαλύματος του μελιού μπορεί να γίνει ως υδατοδιαλυτό λίπασμα με το πότισμα των φυτών, αλλά και με τον ψεκασμό του φυλλώματος ως διαφυλλικό λίπασμα.

Μέλι για λίπασμα με το πότισμα των φυτών:

Διαλύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα λίτρο νερό και ποτίζουμε τα φυτά που έχουμε στα φυτά του κήπου, της βεράντας και Επαναλαμβάνουμε το πότισμα με το διάλυμα μελιού κάθε 2 εβδομάδες. Μέλι για λίπασμα με ψεκασμό στα φύλλα:

Διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο νερό και να ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών. Ο διαφυλλικός ψεκασμός των φυτών με διάλυμα μελιού είναι ευεργετικός ιδιαίτερα για φυτά που έχουν ταλαιπωρηθεί μετά από έντονη ζέστη, παγωνιά ή δυνατούς ανέμους.

μελι-φυτα

Τα κατάφερε: Αυτό είναι το φυτό της χρονιάς για το 2022

Τα τελευταία χρόνια που όλοι μας περνάμε, θέλοντας και μη, περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας σκεφτόμαστε καθημερινά πως θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τον προσωπικό μας χώρο.

Τα φυτά του εσωτερικού χώρου είναι η πιο όμορφη και οικολογική επένδυση που μπορούμε να κάνουμε. Επίσης, η προσθήκη ενός φυτού στις σπίτι μας πέρα από την αισθητική αναβάθμιση που προσφέρει στο χώρο μας, συμβάλλει και στη μείωση του άγχους και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με το 1-800 flowers.com, φυτό της χρονιάς για το 2022, αναδείχθηκε το όμορφο και εύκολο στη φροντίδα, baby rubber.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το baby rubber:

  • Χρειάζεται μόνο έμμεσο ηλιακό φως και πότισμα από μια φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι και έως και κάθε δύο εβδομάδες το χειμώνα
  • Με τη σωστή φροντίδα φτάνει σε ύψος τα 30 εκατοστά.
  • Πρώτη φορά εμφανίστηκε στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής.
  • Η ποικιλία του μοιάζει με παχύφυτο.

φυτο-σπιτι

Τα όμορφα φύλλα του ταιριάζουν σε κάθε γωνία, οποιουδήποτε σπιτιού, ενώ, σύμφωνα με τον Άλφρεντ Παλομάρες, αντιπρόεδρο του Merchandising του 1-800 flowers.com, αυτό που κάνει αυτό το φυτό να ξεχωρίζει είναι πως συμβολίζει την καλοτυχία και την ευτυχία. Κάτι που όλοι ευχόμαστε για το 2022.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share