Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε: Αυτό είναι το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας

Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε!

8 Ιουνίου 2022 15:01
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε: Αυτό είναι το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναρωτιέστε πως θα πετύχετε το τέλειο ψήσιμο της μοσχαρίσιας μπριζόλας; Πολλά είναι τα μυστικά που, κατα καιρούς, το Athensmagazine.gr σας έχει προτείνει. Την ίδια στιγμή, δείτε για ποιό λόγο δεν πρέπει να φτιάξετε ξανά μπιφτέκια με λευκό ψωμί.

Η γνωστή μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει το απόλυτο κόλπο για το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας

Για το ιδανικό ψήσιμο

Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά ψήνουμε τη μπριζόλα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά- ανάλογα την προτίμηση μας. Όσο πιο λίγο ψήσουμε το κρέας, τόσο πιο ροζ θα είναι στο κέντρο και πιο μαλακό. Όσο πιο πολύ την ψήσουμε τόσο πιο πολύ σκληραίνει και σκουραίνει το κέντρο.

Το ιδανικό ψήσιμο της μοσχαρίσιας μπριζόλας είναι το μέτριο, το οποίο πετυχαίνεται με 6-7 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά, με μια φορά γύρισμα πλευράς. Έτσι πετυχαίνουμε μαλακιά μπριζόλα, ψημένη όσο πρέπει, με ροζ χρώμα στο εσωτερικό. Για τέλειο ψήσιμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο μαγειρικής. Δείτε εδώ πως.

Δεν αναποδογυρίζουμε συνεχώς το κρέας την ώρα που ψήνεται. Αφού ψήσουμε από τη μια πλευρά γυρνάμε 1 φορά και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη.

 Ξεχάστε ό,τι ξέρατε: Αυτό είναι το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας

Πώς καταλαβαίνω ότι έχει ψηθεί η μπριζόλα

Για να καταλάβετε πόσο έχει ψηθεί η μπριζόλα σας κάντε το παρακάτω τεστ με το δάχτυλό σας.

  • Πιέστε με το δάχτυλο το κρέας. Εάν είναι πολύ μαλακό, σημαίνει ότι είναι λίγο ψημένο, σχεδόν ώμο και μόνο η εξωτερική κρούστα είναι ψημένη.
  • Εάν είναι μαλακό αλλά συναντάει το δάχτυλό σας λίγη αντίσταση είναι μέτριο.
  • Αν είναι σκληρό χωρίς επαναφορά είναι καλοψημένο.

Μην τραβάτε τη μπριζόλα από τη σχάρα. Όταν ψηθεί, θα ξεκολλήσει μόνη της και θα διατηρηθούν τα υγρά της.

Αφού ψηθεί σύμφωνα με την προτίμηση μας, την σκεπάζουμε για 10 λεπτά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, ώστε να ανακτήσει τα υγρά του ψησίματος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share