Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023

Αυτό είναι το φυτό που θα κάνει το μπαλκόνι σου μοσχομύριστο - Διώχνει και τα κουνούπια!

Ο λόγος για...

7 Ιουνίου 2022 20:22
Αυτό είναι το φυτό που θα κάνει το μπαλκόνι σου μοσχομύριστο - Διώχνει και τα κουνούπια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι έντονο, πικάντικο, λίγο πιπεράτο και αφήνει μία φρέσκια μυρωδιά όταν τρίβεις τα φύλλα του. Παράλληλα, θα κάνει το μπαλκόνι σου να μυρίζει όμορφα, ενώ μπορεί να διώξει και τα κουνούπια. Ο λόγος για τον Βασιλικό.

Χρειάζεται άφθονο ηλιακό φως και νερό για να αναπτυχθεί και έδαφος με εξαιρετική αποστράγγιση. Είναι πολύ ευαίσθητος στο κρύο και ακόμα και ένας πολύ ελαφρύς παγετός είναι αρκετός για να τον σκοτώσει. Χρειάζεται αρκετή προσοχή και περιποίηση αν θέλεις να αναπτυχθεί αρκετά. Μην ξεχνάς να αφαιρείς αμέσως τα λουλούδια του μόλις εμφανιστούν για να δώσεις ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο άρωμα του.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε ποιο είναι το φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες που έχει ιστορία πάνω από 2.000 χρόνια.

Ανακαλύψτε πως θα φροντίσετε τον βασιλικό

Το θαυματουργό φυτό που σε κάθε γωνία του σπιτιού σας μπορεί να εξαφανίσει τις κατσαρίδες για πάντα!

Μπορεί να τις συναντήσετε οπουδήποτε στον κόσμο, αφού η ικανότητα τους να προσαρμόζονται είναι απίστευτη. Είναι από τις πιο ανθεκτικές μορφές ζωής, αφού αντέχουν την υψηλή ακτινοβολία και μπορούν να ζήσουν χωρίς φαγητό για πάνω από έναν μήνα. Αυτά τα έντομα είναι παμφάγα, τρώνε και φυτά αλλά και ζώα.

Γι’αυτούς τους λόγους, μπορεί να συναντήσουμε κατσαρίδες παντού να τρώνε ό,τι βρουν. Οι κατσαρίδες αφήνουν χημικά ίχνη με τα περιττώματα τους. Με αυτό τον τρόπο, οι άλλες μπορούν εύκολα να βρουν φαγητό ή νερό. Αυτή είναι μία από τις βασικές μεθόδους επικοινωνίας ανάμεσα τους και είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μολύνουν γρήγορα μια περιοχή.

Δείτε επίσης: Μαγειρική σόδα: Πείτε «αντίο» στις κατσαρίδες μια για πάντα με αυτή την αποτελεσματική μέθοδο

Πραγματικά εντυπωσιακό… Ωστόσο, θα σας βοηθήσουμε να ξεφορτωθείτε αυτά τα απαίσια έντομα επιτέλους! Το παρακάτω κόλπο είναι πολύ αποτελεσματικό και σας το συστήνουμε για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες, ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια και θέλετε να αποφύγετε τα επικίνδυνα προϊόντα του εμπορίου.

Τα φύλλα δάφνης είναι το καλύτερο φυσικό απωθητικό για κατσαρίδες. Αυτό το βότανο δεν μπορεί να τις εξαλείψει, ωστόσο τις διώχνει γρήγορα, γιατί δεν αντέχουν την μυρωδιά του. Βάλτε κλαδιά δάφνης σε κάθε γωνία του σπιτιού.

Βάλτε 10 κλαδιά στον κήπο ή την κουζίνα και δεν θα ξαναδείτε κατσαρίδες. Είναι τέλεια για τα σημεία που αποθηκεύετε τρόφιμα, αφού είναι ασφαλή και δεν είναι τοξικά. Αν έχετε κατοικίδιο στον κήπο σας, σας προτείνουμε να βάλετε κι εκεί κλαδιά δάφνης και δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για επικίνδυνα χημικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα. Ο καλύτερος τρόπος να τα χρησιμοποιήσετε είναι να τα λιώσετε σε σκόνη. Η μυρωδιά τους θα είναι έτσι πιο έντονη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share