Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το έκαναν και οι γιαγιάδες: Το αλάνθαστο κόλπο για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας - Θα σας «λύσει» τα χέρια!

Στο τσακ-μπαμ!

7 Ιουνίου 2022 18:20
Το έκαναν και οι γιαγιάδες: Το αλάνθαστο κόλπο για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας - Θα σας «λύσει» τα χέρια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία.

Τι θα χρειαστείτε Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό). Παράλληλα, δείτε το απόλυτο μείγμα με τη μαγειρική σόδα, που θα κάνει τη μπανιέρα σας καινούργια.

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο. Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς να καθαρίσετε την κεραμική εστία με μαγειρική σόδα:

Βρόμικη μπανιέρα; Το μυστικό για να γίνει πεντακάθαρη βρίσκεται σε αυτό το πάμφθηνο υλικό - Κοστίζει λιγότερο από 1€

Η μαγειρική σόδα βρίσκεται σε κάθε σπίτι και εκτός από τη μαγειρική, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους στην καθαριότητα του σπιτιού, από το να καθαρίσουμε στρώματα και καναπέδες, μέχρι να ξεβουλώσουμε νιπτήρες και νεροχύτες.

Δείτε επίσης: Μικρόβια στη μπανιέρα; Αυτό είναι το λάθος που κάνετε και δεν τα εξαφανίζετε

Εξίσου αποτελεσματική είναι η χρήση της μαγειρικής σόδα στον καθαρισμό της μπανιέρας. Με λίγα υλικά που έχετε ήδη σπίτι σας μπορείτε να κάνετε την μπανιέρα σας να λάμψει.

Θα χρειαστείτε:

  • Έναν κουβά
  • Μαγειρική σόδα
  • Σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια
  • Σαπούνι για τα πιάτα
  • Ζεστό νερό

Τι πρέπει να κάνετε:

Γεμίστε τον κουβά με ζεστό νερό και ρίξτε το ζεστό νερό σε όλη την επιφάνεια της μπανιέρας.

Ρίξτε μαγειρική σόδα σε διάφορα σημεία και ιδιαίτερα, σε αυτά που φαίνονται πιο βρόμικα.

Γεμίστε τον κουβά με ζεστό νερό μέχρι τη μέση και ρίξτε μέσα δύο κουταλιές της σούπας υγρό για τα πιάτα.

Βουτήξτε το σφουγγάρι στον κουβά με το νερό και το σαπούνι και στη συνέχεια τρίξτε όλη την επιφάνεια της μπανιέρας. Στα δύσκολα σημεία, μπορείτε να τοποθετήστε και λίγη παραπάνω μαγειρική σόδα απευθείας πάνω στο σφουγγάρι και να τρίψετε έπειτα την μπανιέρα.

Μόλις τρίψετε όλη την μπανιέρα, ρίξτε νερό με το ακουστικό ή χρησιμοποιώντας του κουβά για να ξεπλύνετε και στη συνέχεια μπορείτε να σκουπίσετε με μία στεγνή πετσέτα.

Extra tips:

Εάν καθαρίσετε και τα πλακάκια του μπάνιου, αφήστε την μπανιέρα για το τέλος. Για να καθαρίσετε το σιφόνι της μπανιέρας, ρίξτε τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και δύο φλιτζάνια ξύδι. Μόλις σταματήσει η αντίδραση του ξυδιού με το ξύδι, ρίξτε στο σιφόνι άφθονο ζεστό νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share