Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καθάρισε το κλιματιστικό σου με μαγειρική σόδα - Τα 3 απλά βήματα για να σκοτώσεις τα μικρόβια

Το κόλπο που θα σας σώσει!

7 Ιουνίου 2022 11:57
Καθάρισε το κλιματιστικό σου με μαγειρική σόδα - Τα 3 απλά βήματα για να σκοτώσεις τα μικρόβια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα έχει αμέτρητες χρήσεις. Έτσι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ακόμα και για τον καθαρισμό του κλιματιστικού μας στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικές συσκευές: Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο θα τις κάνετε να κρατήσουν για πάντα

 Καθάρισε το κλιματιστικό σου με μαγειρική σόδα - Τα 3 απλά βήματα για να σκοτώσεις τα μικρόβια

Τα 3 βήματα για να καθαρίσεις το κλιματιστικό σου με μαγειρική σόδα

Μπορεί να θεωρείται δεδομένο αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν το σφάλμα να προσπαθήσουν να βγάλουν τα φίλτρα έχοντας ανοιχτό το κλιματιστικό τους.

1ο ΒΗΜΑ

Αρχικά θα πρέπει να βγάλεις το καπάκι από το κλιματιστικό και στην συνέχεια να αφαιρέσεις προσεκτικά τα φίλτρα. Ανάλογα με τον τύπο του κλιματιστικού μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσεις το καπάκι, οπότε αν δεις ότι ενώ τραβάς δεν βγαίνει κοίταξε καλύτερα μήπως υπάρχουν βίδες.

Αφού τα αφαιρέσεις, πάρε την ηλεκτρική σου σκούπα και πέρασε και τις δύο πλευρές των φίλτρων για να τραβήξεις όλη την σκόνη και την βρωμιά που έχει συσσωρευτεί επάνω τους.

2ο ΒΗΜΑ

Συνήθως, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα δεν μπορείς να τα καθαρίσεις τόσο αποτελεσματικά. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα φίλτρα σου να μουλιάσουν μέσα σε ένα διάλυμα το οποίο θα αποτελείτε από ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και νερού. Το ξύδι θα καταστρέψει όλα τα βακτήρια αρκεί να το αφήσεις να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα.

3ο ΒΗΜΑ

Το τελευταίο βήμα που έχεις να κάνεις είναι να τα ξεπλύνεις πολύ καλά βάζοντας λίγη πίεση, αλλά όχι και υπερβολική για να μην προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα. Στην συνέχεια, καλό θα ήταν να τα αφήσεις να στεγνώσουν έξω από τον ήλιο, ενώ για να φύγουν τυχόν μυρωδιές θα μπορούσες να τα ψεκάσεις όσο είναι ακόμη βρεγμένα με μερικές κουταλιές μαγειρική σόδα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share