Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να καθαρίσετε χωρίς χημικά τη σχάρα της ψησταριάς

4 φυσικά κόλπα που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους

3 Ιουνίου 2022 17:13
Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να καθαρίσετε χωρίς χημικά τη σχάρα της ψησταριάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν αγαπάτε το BBQ, κάθε εποχή είναι ιδανική για να απολαύσετε το ψήσιμο παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Για να κάνετε το BBQ απόλαυση και όχι αγγαρεία, είναι σημαντικό να κάνετε το καθάρισμα της σχάρας σας εύκολα και οικολογικά! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα απομακρύνετε αποτελεσματικά τα λίπη από τη σχάρα του φούρνου.

Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζετε το κόλπο με την καμένη σχάρα και τη λεμονόκουπα, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι και υλικά, προκειμένου να καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς από καμένα λίπη και υπολείμματα εύκολα, και χωρίς να αφήσετε επικίνδυνα για την υγεία χημικά.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει τα πιο αποτελεσματικά κόλπα καθαρισμού της σχάρας:

  • Με κρεμμύδι

Όπως και με τη λεμονόκουπα, αφήνετε τη σχάρα ψησίματος να κάψει και τρίβετε ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση κατά μήκος της σχάρας.

  • Με πατάτα και αλάτι

Βγάλτε τη σχάρα από το γκριλ, τοποθετήστε τη σε επίπεδη επιφάνεια, ρίξτε λίγο λάδι εδώ και εκεί για να κολλήσει πάνω του το αλάτι και πασπαλίστε λίγο αλάτι. Κόψτε μια πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε τη σχάρα.

  • Με ξύδι και αλουμινόχαρτο

Ψεκάστε ξύδι πάνω στη σχάρα, αφήστε λίγα λεπτά και με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο έχετε κάνει μπαλίτσα τρίψτε τη σχάρα.

  • Με σόδα

Βρέξτε τη σχάρα με λίγο ξύδι ή λίγο χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα. Αφήστε λίγα λεπτά. Τρίψτε ή με τη λεμονόκουπα ή με ένα βουρτσάκι.

Πηγή: argiro.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share