Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το ξέραμε λάθος! Μην βάλετε ποτέ τις πατάτες σε νερό που βράζει - Ο λόγος θα σας εκπλήξει

Προσοχή!

2 Ιουνίου 2022 15:06
Το ξέραμε λάθος! Μην βάλετε ποτέ τις πατάτες σε νερό που βράζει - Ο λόγος θα σας εκπλήξει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πατάτες είναι ένα από τα φαγητά που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Είναι εύκολες στην παρασκευή, με αποτέλεσμα να αποτελούν το καλύτερο συνοδευτικό για τα πιάτα που θέλουμε να φτιάξουμε, είτε είναι τηγανιτές, είτε στον φούρνο ή βραστές.

Αν πάντως προτιμάτε την τελευταία παρασκευή, ήτοι τις βραστές πατάτες, θα πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τις φτιάξετε. Ειδικά αν ρίχνετε τις πατάτες σε νερό που βράζει.

Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφα βρασμένες τότε καλό είναι να τις βάλετε σε κρύο νερό και μετά την κατσαρόλα στην κουζίνα. Ενώ, αν έχουν κολλήσει οι πατάτες στο ταψί σας και δεν ξέρετε πώς να τις βγάλετε χωρίς να χάσετε καμία, δεν χρειάζεται πανικός, μιας και υπάρχει λύση και μάλιστα είναι εξαιρετικά εύκολη.

πατάτες βραστές

Πρόσθεσε στον κιμά για τα μπιφτέκια τριμμένη πατάτα - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια εναλλακτική συνταγή με τριμμένη πατάτα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αν πάλι αναζητάτε κάτι.. διαιτητικό, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
  • 1 ντοματάκι από κονσέρβα, πολτοποιημένο
  • 1/2 κουτ. σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη)
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

μπιφτέκια τριμμένη πατάτα

Διαδικασία

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά.
  • Σπάμε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 220° C. Κατόπιν λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, πλάθουμε μπιφτέκια (περίπου 10 – 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share