Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κάντε την κεραμική εστία της κουζίνας να λάμψει με ένα tip από την δεκαετία του '30!

Δε σας πάει το μυαλό!

1 Ιουνίου 2022 13:58
Κάντε την κεραμική εστία της κουζίνας να λάμψει με ένα tip από την δεκαετία του '30!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία.

Τι θα χρειαστείτε Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Παράλληλα, ανακαλύψτε πως θα προστατεύστε τα μαχαίρια σας από φθορές.

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο. Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς να καθαρίσετε την κεραμική εστία με μαγειρική σόδα.

Ο φούρνος μικροκυμάτων έχει λύσει τα χέρια τόσο των εργαζόμενων ανθρώπων όσο και των φοιτητών. Εύκολα και γρήγορα μπορούν να ζεστάνουν το φαγητό τους ή να μαγειρέψουν κάτι. Ωστόσο, αυτή η πολυχρησιμοποιημένη συσκευή της κουζίνας, λερώνεται εύκολα. Πως μπορεί να καθαρίσει με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο;

Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων με 4 ιδιαίτερους τρόπους

κεραμικη-εστια

Λεμόνια

Για τον εύκολο αυτόν τρόπο καθαρισμού, θα χρειαστείς τρία υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο και στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Πάρε λοιπόν ένα βαθύ μπολ που να χωράει στον φούρνο μικροκυμάτων σου και γέμισέ το με νερό. Κόψε δύο λεμόνια στα τέσσερα και ρίξε μέσα τον χυμό τους και μερικές φέτες ολόκληρες. Μπορείς να προσθέσεις και ένα κουταλάκι σόδα για να τραβήξει τις μυρωδιές.

Έπειτα τοποθέτησε το μπολ μέσα στον φούρνο και προγραμμάτισέ τον για 3-4 λεπτά. Ο ατμός θα βοηθήσει να δημιουργηθούν υδρατμοί και το λεμόνι θα λειτουργήσει ως απολυμαντικό. Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να σκουπίσεις με ένα καθαρό πανάκι τα υπολείμματα και ο φούρνος σου θα δείξει αστραφτερός στην στιγμή!

Ξύδι

Ο φούρνος μικροκυμάτων σου θα μοιάζει με καινούργιος αν ακολουθήσεις τον εξής τρόπο καθαρισμού. Σε ένα μπολ ρίξε δύο κούπες νερό, δύο κουταλιές λευκό ξύδι και λίγο λάδι. Ο τρόπος δράσης είναι ο ίδιος με πριν, πρέπει δηλαδή να αφήσεις το υγρό μέσα στο μπολ να ζεσταθεί πολύ μέσα στον φούρνο. Οι ατμοί θα σπάσουν τους σκληρούς και ξεραμένους λεκέδες του φαγητού και θα μπορείς εύκολα να τους αφαιρέσεις με ένα νωπό σφουγγάρι. Το ξύδι θα απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές και θα αλλάξει την εσωτερική όψη του φούρνου!

Υγρό πιάτων

Το υγρό πιάτων είναι φτιαγμένο να διασπάει τα λίπη και τους λεκέδες από το φαγητό. Ο καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων μπορεί λοιπόν κάλλιστα να γίνει με αυτό σαν κύριο εργαλείο. Τοποθέτησε μικρές ποσότητες από το καθαριστικό πιάτων πάνω στους ξερούς λεκέδες και άφησέ τους να μαλακώσουν. Έπειτα τρίψε με μία οδοντόβουρτσα τοπικά ή ένα σκληρό σφουγγάρι για να τους απομακρύνεις. Με ένα πανάκι που μπορείς να το ποτίσεις και με λίγο ξύδι, πέρασε το εσωτερικό και τα τοιχώματα του φούρνου για να τον κάνεις να λάμψει. Σίγουρα θα μυρίζει φρεσκάδα!

Καθαριστικό τζαμιών

Όσο παράξενο και αν ακούγεται το καθαριστικό των τζαμιών σου μπορεί να εξουδετερώσει τις βρωμιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ βάλε δύο μέρη νερό και ένα μέρος από το καθαριστικό και κάθε τόσο βούτα ένα σφουγγαράκι για να αφαιρείς τους λεκέδες. Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις με ένα νωπό πανάκι τις επιφάνειες αφού τελειώσεις και να το αφήσεις να στεγνώσει καλά. Σιγουρέψου ότι θα καθαρίσεις καλά όλα τα υπολείμματα του καθαριστικού τζαμιών αφού δεν θες οι ουσίες του να μεταφερθούν στο φαγητό σου!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share