Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γρατζουνιές στο τζάμι της μπαλκονόπορτας; Τα απίθανα κόλπα για να τις ξεφορτωθείτε!

Απλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν!

1 Ιουνίου 2022 12:57
Γρατζουνιές στο τζάμι της μπαλκονόπορτας; Τα απίθανα κόλπα για να τις ξεφορτωθείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρχεται εκείνη η ώρα που η γρατζουνιά σε τζάμι είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείς στο παράθυρο σου, αντί για τη θέα. Προτού βιαστείς να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ή να προχωρήσεις σε αντικατάσταση, σου παρουσιάζουμε 3 εύκολες και φθηνές λύσεις για την εξαφάνιση της γρατζουνιάς.

3 Τρόποι για να επιδιορθώσεις μία γρατζουνιά σε τζάμι

Τρίψιμο με Οδοντόπαστα

Η συγκεκριμένη λύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαφανίσεις και γρατζουνιές από καθρέφτες και φακούς γυαλιών.

Τι θα χρειαστείς:

  • Οδοντόπαστα λευκή
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Αρχικά, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό πανί ελαφρώς βρεγμένο και το αφήνεις να στεγνώσει. Έπειτα, βρέχεις σε χλιαρό νερό το πανί και το στραγγίζεις καλά.

Προσθέτεις λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο πανί, τόση ώστε να μοιάζει με ρεβίθι. Μπορείς πάντα να προσθέσεις περισσότερη αργότερα αν χρειαστεί. Η οδοντόκρεμα χρειάζεται να είναι λευκή, ιδανικά με βάση τη μαγειρική σόδα και όχι σε μορφή τζελ.

τζαμια-γρατζουνιεσ

Τοποθέτησε το πανί με την οδοντόκρεμα πάνω στο τζάμι και τρίψε το απαλά με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα. Μόλις σταματήσεις, έλεγξε τις γρατζουνιές και αν χρειαστεί επανέλαβε τη διαδικασία με επιπλέον οδοντόκρεμα, μέχρι να εξαφανιστούν.

Τέλος, με ένα καθαρό βαμβακερό πανί, ελαφρώς βρεγμένο, καθάρισε απαλά το τζάμι από την επιπλέον οδοντόκρεμα.

Καθάρισμα με Μαγειρική σόδα

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά μαγειρική σόδα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά νερό
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Ξεκινώντας, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σόδα με το νερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη αλοιφή χωρίς σβόλους. Με ένα νωπό πανί μικροϊνών που έχεις στραγγίξει καλά, συλλέγεις μία μικρή ποσότητα από την αλοιφή που έφτιαξες και την εφαρμόζεις πάνω στη γρατζουνιά. Τρίβεις απαλά το υλικό πάνω στο τζάμι με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να εξαφανιστεί η γρατζουνιά.

Τέλος, χρησιμοποίησε ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχεις βρέξει σε χλιαρό νερό και έχεις στραγγίξει καλά, για να καθαρίσεις το τζάμι από την επιπλέον σόδα.

Πέρασμα με βερνίκι νυχιών

Η λύση αυτή λειτουργεί καλύτερα σε μικρές γρατζουνιές σε τζάμι. Ιδανικά επίλεξε ένα διάφανο βερνίκι που επιδιορθώνει τις φθορές στα νύχια.

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 διάφανο βερνίκι νυχιών
  • 1 ασετόν
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Πρώτα απ’όλα, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει.

Με το πινέλο του βερνικιού εφάρμοσε μία μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφύγεις το υπόλοιπο τζάμι. Το βερνίκι, εισέρχεται μέσα στη γρατζουνιά και τη συμπληρώνει. Αφήνεις το βερνίκι για μία ώρα περίπου να απορροφηθεί από τη γρατζουνιά.

Έπειτα, προσθέτεις λίγο διαλυτικό βερνικιού σε ένα καθαρό πανί μικροϊνών, μέχρι να βρέξει ελάχιστα εκείνο το σημείο στο πανί. Με το πανί σκούπισε το σημείο που έκανες με το βερνίκι, ώστε να εξουδετερωθεί το επιπλέον υπόλειμμα από το τζάμι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share