Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λεκέδες από σκουριά στη μπανιέρα; Ο απλός τρόπος για να τους ξεφορτωθείτε!

Το κόλπο για να ασπρίσει και πάλι!

30 Μαΐου 2022 15:34
Λεκέδες από σκουριά στη μπανιέρα; Ο απλός τρόπος για να τους ξεφορτωθείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υγρασία στο μπάνιο τις περισσότερες φορές είναι υπεύθυνη για σκουριά και μούχλα, είτε στους αρμούς, είτε στη μπανιέρα ή τη λεκάνη. Παρ' όλα αυτά, οι συγκεκριμένοι λεκέδες δεν είναι δύσκολοι στην αφαίρεση τους, ασχέτως αν πολλοί πιστεύουν το αντίθετο.

Δείτε επίσης: Τα μυστικά της γιαγιάς για να λάμπει η μπανιέρα σας με φυσικό τρόπο

Αν υπάρχει λεκές από σκουριά στη μπανιέρα δεν χρειάζεται να τρίβετε άσκοπα για να καθαρίσει. Ρίξτε πάνω από τον λεκέ λίγο χυμό από πράσινο λεμόνι και μετά αλάτι. Αφήστε έτσι για 20 λεπτά και μετά τρίψτε. Ο λεκές θα εξαφανιστεί. Τέλος ρίξτε νεράκι και ξεπλύνετε.

Αυτό είναι το κόλπο για να μην θολώνει ο καθρέφτης στο μπάνιο

μπανιερα-σκουρια

Πολλές φορές θα έχετε προσπαθήσει να κάνετε μπάνιο με καυτό ή απλά ζεστό νερό και ο καθρέφτης σας θολώνει. Μην ανησυχείτε, καθώς είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας και φυσικά μας «σπάει» τα νεύρα!

Για να αποτρέψετε λοιπόν αυτό το μόνιμο πρόβλημα της καθημερινότητας σας έχουμε ένα υπέροχα απλό τρικ που θα κρατήσει τους υδρατμούς μακριά από τον καθρέφτη σου. Μάλιστα, το κόλπο αυτό δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάτι ή να τοποθετήσετε κάποια… κατασκευή στον καθρέφτη σας, μια και μπορείτε να βρείτε την λύση μ’ ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε μπάνιο.

Πολλές φορές θα έχετε διαπιστώσει πως ο καθρέφτης στο μπάνιο θολώνει όταν κάνετε μπάνιο, ωστόσο υπάρχει ένα κόλπο.

  • Άπλωσε λίγο αφρό στην παλάμη σου ή σε ένα πανί
  • Πέρασε με αυτό ολόκληρη την επιφάνεια του καθρέφτη
  • Στη συνέχεια σκούπισε τον με ένα καθαρό πανί μέχρι να αποκτήσει την γνωστή του γυαλάδα

Όταν κάνεις ξανά μπάνιο θα δεις ότι όσο καυτό κι αν είναι το νερό που θα χρησιμοποιήσεις o καθρέφτης σου δεν θα θολώσει καθόλου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share