Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Πήρε ξύδι και σόδα, τα έριξε στον νεροχύτη και αυτό που έγινε είναι φανταστικό!

Θα σας λύσει τα χέρια στην καθαριότητα!

30 Μαΐου 2022 11:55
Πήρε ξύδι και σόδα, τα έριξε στον νεροχύτη και αυτό που έγινε είναι φανταστικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού είναι ο νεροχύτης, καθώς όλα τα υπολείμματα τροφίμων μαζεύονται εκεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία έντονη άσχημη μυρωδιά και χρειάζονται δραστικά μέτρα για να καθαριστεί.

Παράλληλα, αυτό είναι το πιο έξυπνο tip για να μοσχομυρίσει ο νεροχύτης.

Ωστόσο, υπάρχει ένα... μικρό κόλπο, το οποίο μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι ένα ποτήρι ξύδι και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Τα ρίχνετε και τα δύο στα σιφώνια και περιμένετε να υποχωρήσει ο αφρός.

Έπειτα, ανοίγετε τη βρύση για ένα λεπτό, προκειμένου να τρέξει μπόλικο νερό. Περιμένετε ακόμα πέντε λεπτά και στην συνέχεια ανοίγετε και πάλι την βρύση για ένα λεπτό και θα δείτε τον νεροχύτη σας να λάμπει και το κυριότερο θα είναι καθαρός.

Τον έκανε να αστράψει: Το μυστικό με το ξύδι για να καθαρίσετε τέλεια τον κιτρινισμένο νιπτήρα

Ο νεροχύτης είναι το μέρος στο μπάνιο που χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε και να καθαρίσουμε τα χέρια μας και το πρόσωπο μας.

Για τον λόγο αυτό θέλουμε να τον διατηρούμε όσο πιο καθαρό γίνεται, κάτι που δεν πετυχαίνει πάντοτε, μιας και ειδικά η κιτρινίλα φεύγει με μεγάλη δυσκολία. Ωστόσο, αν θες να απαλλαγείς από την κιτρινίλα στο νεροχύτη ακολούθησε το παρακάτω μυστικό.

Παράλληλα, έτσι θα καθαρίσετε την κουρτίνα μπάνιου εύκολα και χωρίς να ξοδέψετε ευρώ.

νεροχυτησ-ξυδι

Υλικά

  • Μαγειρική σόδα
  • Ξίδι
  • Φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι
  • Λάδι
  • Χαρτί κουζίνας
  • 1 καθαρό σφουγγάρι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Κατ' αρχάς, αφαιρέστε οτιδήποτε υπάρχει στο νεροχύτη σας –από υπολείμματα τροφών, έως πιάτα και μαχαιροπίρουνα. Με το απορρυπαντικό πιάτων σας και ένα καθαρό σφουγγάρι, σαπουνίστε τον και ξεπλύνετε καλά.

Έπειτα, «πασπαλίστε» κάθε επιφάνειά του με μαγειρική σόδα και με το σφουγγάρι σας τρίψτε τον με κυκλικές κινήσεις. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει απολυμαντικά, χωρίς να προκαλέσει αλλοιώσεις στον ανοξείδωτο νεροχύτη.

Βήμα 2ο

Με άφθονο ξίδι, ξεπλύνετε τη σόδα απ' το νεροχύτη (προετοιμαστείτε: σ' αυτό το στάδιο, ο νεροχύτης σας θα... αφρίσει απ' το κακό του). Το ξίδι θα βοηθήσει να εξαφανιστούν επίμονα σημάδια και λεκέδες στο νεροχύτη σας. Τρίψτε μαλακά με το σφουγγάρι σας και ξεπλύνετε με πολύ νερό.

Βήμα 3ο

Για να ξεφορτωθείτε δυσάρεστες οσμές και να κάνετε το νεροχύτη σας και πάλι αστραφτερό, τρίψτε μαλακά τις φλούδες από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι σε όλα τα σημεία.

Βήμα 4ο

Τέλος, γυαλίστε τις επιφάνειες του νεροχύτη, περνώντας τις με λίγο λάδι πάνω σε χαρτί κουζίνας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share