Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Τα μυστικά της γιαγιάς: Η καλύτερη σπιτική συνταγή για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες μία και καλή

Δώστε βάση!

29 Μαΐου 2022 13:56
Τα μυστικά της γιαγιάς: Η καλύτερη σπιτική συνταγή για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες μία και καλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν μερικά «κατοικίδια» που ενώ τα συναντάει κανείς σχεδόν σε κάθε σπίτι, θεωρούνται ανεπιθύμητα από τους ιδιοκτήτες και τους ενοίκους των σπιτιών και όχι άδικα.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποια είναι η μυρωδιά που τρελαίνει τα κουνούπια και τα διώχνει μακριά.

Πρόκειται για τις γνωστές αντιπαθητικές κατσαρίδες. Έτσι και τις αποκτήσετε είναι δύσκολο να τις ξεφορτωθείτε. Από τη στιγμή που θα δείτε κατσαρίδα στο χώρο που ζείτε, το πιθανότερο είναι να υπάρχουν και άλλες που δε φαίνονται. Πρέπει να πάρετε δραστικά μέτρα εναντίον τους αρχίζοντας από αυτές που έχετε εντοπίσει. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε σας προτείνουμε μία σπιτική συνταγή η οποία πραγματικά έχει φοβερά αποτελέσματα.

Πρώτα απ' όλα πἀρτε ένα μπολ φαγητού και αδειάστε σε αυτό ισόποση ποσότητα βορικού οξέως και αλευριού. Προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε, όπως φαίνεται στο βίντεο. Κάντε περίπου 10 μπάλες και τοποθετήστε τις στις γωνίες του σπιτιού σας και σε σημεία που μαζεύει υγρασία. Το αποτέλεσμα θα φανεί μετά από 3-4 μέρες και πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει!

Αγοράστε τα αμέσως: Τα 3 φυτά που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σας και δεν χρειάζονται φροντίδα

Τώρα που περνάμε περισσότερες ώρες στο μπαλκόνι μας, θέλουμε να είναι όμορφο και τι καλύτερο από μερικά φυτά για να του δώσουν και χρώμα. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που ενώ θα ήθελαν να βάλουν φυτά στο μπαλκόνι τους, δεν βάζουν από φόβο ότι δεν θα μπορέσουν να τα συντηρήσουν.

Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν κάποια φυτά τα οποία είναι ιδανικά για εσάς καθώς δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και είναι αρκετά ανθεκτικά.

Ζάμια

Η ζάμια ή αλλιώς ζαμιοκούλκας διαθέτει καταπράσινα φύλλα με φυσική γυαλάδα λες και τα έχουν ψεκάσει με ειδικό σπρέι. Οι απαιτήσεις της είναι αρκετά χαμηλές, μιας και δε χρειάζεται φως. Τοποθέτησέ την σε ημισκιερό μέρος όπου δε θα έχει άμεση επαφή με τον ήλιο. Φτάνει έως 1 μέτρο, επομένως μπορείς άνετα να τη χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις μια γωνία του σπιτιού σου. Όσον αφορά το πότισμα, μπορείς κυριολεκτικά να το ξεχάσεις, αφού ανήκει στα φυτά που δε θέλουν πολύ νερό. Χρειάζεται νερό μια φορά το μήνα, ίσως και πιο αραιά, σίγουρα όχι συχνότερα γιατί θα κιτρινίσουν τα φύλλα της. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να έρθεις σε επαφή με τα φύλλα της με γυμνά χέρια γιατί μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

Αλόη

Η αλόη έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που χρησιμεύουν στην υγεία. Είναι ένα χαρακτηριστικό παχύφυτο με σκούρα πράσινα φύλλα και μαλακά αγκάθια. Τα φύλλα της είναι αυτά που κρύβουν το θεραπευτικό τζελ, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί πολύ εύκολα εάν είσαι γνώστης. Επίσης, αναπτύσσουν παραφυάδες για αυτό απαιτείται μια πλατιά γλάστρα. Έχει χαμηλές απαιτήσεις σε πότισμα, αφού χρειάζεται μόνο όταν στεγνώσει το χώμα της. Η υπερβολική υγρασία είναι ένας λόγος που ενδέχεται να σαπίσει το φυτό σου. Μπορείς να τοποθετήσεις χαλίκια στον πάτο της γλάστρας προκειμένου να γίνεται καλύτερη αποστράγγιση του χώματος. Στην αλόη δεν αρέσει η άμεση επαφή με τον ήλιο αλλά χρειάζεται μια θέση με φως, αλλά και λίπανση με ειδικό φυτόχωμα για παχύφυτα μία φορά το μήνα.

Παιώνια

Οι παιώνιες είναι υπέροχες. Είναι πολύ εύκολο να μεγαλώσουν και δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να ευδοκιμήσουν σε οποιοδήποτε κλίμα. Εάν τις προσέξεις θα τις έχεις για πάρα πολλά χρόνια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share