Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αγοράστε τα αμέσως: Τα 3 φυτά που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σας και δεν χρειάζονται φροντίδα

Ο λόγος για...

29 Μαΐου 2022 13:28
Αγοράστε τα αμέσως: Τα 3 φυτά που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σας και δεν χρειάζονται φροντίδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που περνάμε περισσότερες ώρες στο μπαλκόνι μας, θέλουμε να είναι όμορφο και τι καλύτερο από μερικά φυτά για να του δώσουν και χρώμα. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που ενώ θα ήθελαν να βάλουν φυτά στο μπαλκόνι τους, δεν βάζουν από φόβο ότι δεν θα μπορέσουν να τα συντηρήσουν.

Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν κάποια φυτά τα οποία είναι ιδανικά για εσάς καθώς δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και είναι αρκετά ανθεκτικά.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως θα σώσετε τα μισοπεθαμένα φυτά σας.

Ζάμια

Η ζάμια ή αλλιώς ζαμιοκούλκας διαθέτει καταπράσινα φύλλα με φυσική γυαλάδα λες και τα έχουν ψεκάσει με ειδικό σπρέι. Οι απαιτήσεις της είναι αρκετά χαμηλές, μιας και δε χρειάζεται φως. Τοποθέτησέ την σε ημισκιερό μέρος όπου δε θα έχει άμεση επαφή με τον ήλιο. Φτάνει έως 1 μέτρο, επομένως μπορείς άνετα να τη χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις μια γωνία του σπιτιού σου. Όσον αφορά το πότισμα, μπορείς κυριολεκτικά να το ξεχάσεις, αφού ανήκει στα φυτά που δε θέλουν πολύ νερό. Χρειάζεται νερό μια φορά το μήνα, ίσως και πιο αραιά, σίγουρα όχι συχνότερα γιατί θα κιτρινίσουν τα φύλλα της. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να έρθεις σε επαφή με τα φύλλα της με γυμνά χέρια γιατί μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

Αλόη

Η αλόη έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που χρησιμεύουν στην υγεία. Είναι ένα χαρακτηριστικό παχύφυτο με σκούρα πράσινα φύλλα και μαλακά αγκάθια. Τα φύλλα της είναι αυτά που κρύβουν το θεραπευτικό τζελ, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί πολύ εύκολα εάν είσαι γνώστης. Επίσης, αναπτύσσουν παραφυάδες για αυτό απαιτείται μια πλατιά γλάστρα. Έχει χαμηλές απαιτήσεις σε πότισμα, αφού χρειάζεται μόνο όταν στεγνώσει το χώμα της. Η υπερβολική υγρασία είναι ένας λόγος που ενδέχεται να σαπίσει το φυτό σου. Μπορείς να τοποθετήσεις χαλίκια στον πάτο της γλάστρας προκειμένου να γίνεται καλύτερη αποστράγγιση του χώματος. Στην αλόη δεν αρέσει η άμεση επαφή με τον ήλιο αλλά χρειάζεται μια θέση με φως, αλλά και λίπανση με ειδικό φυτόχωμα για παχύφυτα μία φορά το μήνα.

Παιώνια

Οι παιώνιες είναι υπέροχες. Είναι πολύ εύκολο να μεγαλώσουν και δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να ευδοκιμήσουν σε οποιοδήποτε κλίμα. Εάν τις προσέξεις θα τις έχεις για πάρα πολλά χρόνια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share