Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καθαριστικό "θαύμα": Έριξε λίγο λεμόνι και έκανε τον φούρνο να αστράφτει από καθαριότητα

Φυσικό και αποτελεσματικό κόλπο μόνο με 2 υλικά

28 Μαΐου 2022 19:16
Καθαριστικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δε θα σας πάρει πάνω από 4-5 λεπτά και θα δείτε τον φούρνο μικροκυμάτων σας όπως δεν τον έχετε δει ποτέ ξανά. Πεντακάθαρο και αστραφτερό. Με την ευκαιρία, δείτε ποιό είναι το μπαχαρικό που διώχνει τα μαμούνια από το σπίτι.

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι 2-3 κομμάτια χαρτί κουζίνας και 4-5 σταγόνες λεμονιού.

Πάρτε τα 2-3 κομμάτια χαρτιού κουζίνας, κάντε τα ένα κουβάρι και βρέξτε τα με νερό. Ρίξτε από πάνω το λεμόνι και στύψτε τα ελαφρώς.

Βάλτε το χαρτί στο φούρνο μικροκυμάτων και ανάψτε τον για 4-5 λεπτά. Με το που θα ανοίξετε την πόρτα του θα έχει μοσχομυρίσει ολόκληρος ο φούρνος.

Με το χαρτί καθαρίστε όλες τις επιφάνειες του φούρνου και δείτε τον να αστράφτει.

Λίγες σταγόνες λεμονιού και έκανε τον φούρνο να αστράφτει από καθαριότητα

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και το ακουμπήστε το στη κεραμική εστία - Λίγα λεπτά αργότερα δεν πίστευε στα μάτια σας

Αφού μαγειρέψατε και φάγατε, ήρθε η δύσκολη ώρα του καθαρίσματος της κεραμικής εστίας. Οσο κι αν παλεύετε να βγουν οι λεκέδες, δεν γίνεται με τίποτα. Υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα για την καθαρίσετε στη στιγμή! Με την ευκαιρία, δείτε πως αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα το λιωμένο πλαστικό από τη κεραμική εστία.

Συνήθως όταν λερώνεται η κεραμική εστία, οι λεκέδες αυτοί σας δυσκολεύουν. Τις περισσότερες φορές προσπαθείτε ώρες για να τους βγάλετε, έχοντας και τον φόβο μη τυχόν δημιουργηθούν γρατζουνιές. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε! Υπάρχουν λύσεις για να την καθαρίσετε.

Είναι καλό, έπειτα από κάθε μαγείρεμα, να καθαρίζετε την εστία της κουζίνας σας, γιατί διαφορετικά συγκεντρώνονται οι λεκέδες και φεύγουν πιο δύσκολα. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι να έχουν κρυώσει πρώτα οι εστίες της κουζίνας σας.

Μετά τις σαπουνίζετε με ένα υγρό πανί ή με το σφουγγάρι και τις ξεπλένετε καλά, για να φεύγουν τα υπολείμματα φαγητού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα λεμόνι κομμένο στη μέση, το οποίο θα τρίψετε πάνω στην επιφάνεια και θα το αφήσετε για λίγα λεπτά να δράσει. Έπειτα θα το ξεπλύνετε με ένα πανί βουτηγμένο σε χλιαρό νερό. Μην ξεχνάτε να βρέχετε συνεχώς το σφουγγάρι για να μην γρατζουνιστεί η επιφάνεια από τα υπολείμματα. Έπειτα, με μια χαρτοπετσέτα ή με ένα μαλακό πανί στεγνώστε τις.

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και το ακουμπήστε το στη κεραμική εστία - Λίγα λεπτά αργότερα δεν πίστευε στα μάτια σας

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share