Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Κατσαρίδες στο μπαλκόνι; 3 φυσικοί τρόποι για να τις απομακρύνετε

Δώστε βάση!

28 Μαΐου 2022 13:32
Κατσαρίδες στο μπαλκόνι; 3 φυσικοί τρόποι για να τις απομακρύνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και οι κατσαρίδες, το αποκρουστικό έντομο, που κανένας δεν θέλει δίπλα του. Αυτός ο επισκέπτης έρχεται απρόσκλητος και σκορπά ανατριχίλα σε οποίον έρθει αντιμέτωπος μαζί του.

Το σενάριο όμως του να γυρνάς κουρασμένος από τη δουλειά και στο μπαλκόνι να σε περιμένει μία κατσαρίδα, δεν είναι καθόλου ιδανικό.

Για να γράψουμε το σενάριο από την αρχή και όπως θέλουμε εμείς και να απολαύσουμε το μπαλκόνι μας, χωρίς ανεπιθύμητους επισκέπτες, τότε θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα.

Παρακάτω θα ανακαλύψεις 3 διαφορετικούς φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως θα ομορφύνετε το μπαλκόνι σας καλύπτοντας τη μούχλα στο ταβάνι με 4 εύκολα tips.

Ένα μίγμα σόδας και ζάχαρης

Ανακατέψτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας και ένα μέρος ζάχαρης άχνης και «πασπαλίστε» το μίγμα κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Λέγεται πως ο συνδυασμός ζάχαρης και σόδας είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες.

 Κατσαρίδες στο μπαλκόνι; 3 φυσικοί τρόποι για να τις απομακρύνετε

Διάλυμα αμμωνίας

Σε ένα κουβά γεμάτο νερό, ρίξτε 2 φλιτζάνια αμμωνίας και με αυτό το διάλυμα πλύντε το νεροχύτη της κουζίνας και τις υδρορροές στο σπίτι. Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κρατήσει μακριά τις κατσαρίδες. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.

Αποξηραμένα φύλλα δάφνης

Κονιορτοποιήστε τα στο μίξερ και ρίξτε τη «σκόνη» κοντά σε περιοχές και σημεία απ' όπου (έχετε παρατηρήσει ότι) διέρχονται συχνά οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά της δάφνης είναι απωθητική για τα συγκεκριμένα έντομα.

Αν, πάλι, συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα, θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία απολύμανσης ή -εναλλακτικά- να πάρετε μια γάτα, που είναι ο πιο ισχυρός εξολοθρευτής τους!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share