Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έχετε γάτα στο σπίτι; Απαγορεύεται δια ροπάλου να έχετε αυτό το φυτό - Κινδυνεύει μέχρι και με δηλητηρίαση

Μεγάλη προσοχή πριν το αγοράσετε

28 Μαΐου 2022 08:48
Έχετε γάτα στο σπίτι; Απαγορεύεται δια ροπάλου να έχετε αυτό το φυτό - Κινδυνεύει μέχρι και με δηλητηρίαση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα μπορούσε, θεωρητικά, η συμβίωση μιας γάτας με τα φυτά του σπιτιού να είναι απολύτως φυσιολογική και μην αποτελεί σοβαρό θέμα συζήτησης. Οι κίνδυνοι, όμως, ελλοχεύουν τελικά και χρειάζεται προσοχή στην επιλογή, ώστε το κατοικίδιό σας να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά δεν είναι όλα τα φυτά κατάλληλα, όταν έχετε κατοικίδιο στο σπίτι και οι γάτες, ειδικά, έχουν μια συγκεκριμένη ευαισθησία απέναντι σε ένα εξ αυτών που έχουμε στις πρώτες μας επιλογές και, φυσικά, δε μιλάμε για το φυτό που «σκοτώνει» τα κουνούπια.

Κρίνα και κίνδυνος για γάτες

Τα πασίγνωστα φυτά που δεν πρέπει να έχουμε με τις γάτες στο σπίτι

Τα κρίνα είναι πασίγνωστα λουλούδια τα οποία βλέπετε σε βάζα αλλά και διάφορες δημιουργίες με λουλούδια. Όμως, όσοι έχουν γάτες θα πρέπει να τα αποφεύγουν.

Υπάρχουν πολλά είδη κρίνων, και έχουν όλα τους αρνητικές επιδράσεις στις γάτες. Ορισμένα ερεθίζουν το έντερο των γατών και προκαλούν διάρροια και εμετό. Άλλα είδη επηρεάζουν τα νεφρά τους και επιφέρουν μέχρι θάνατο.

Παρότι οι μελέτες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη την ουσία που προκαλεί τη δηλητηρίαση στις γάτες, έχει εξακριβωθεί πως μονάχα δύο πέταλα μπορούν να αποβούν μοιραία.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share