Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Το μυστήριο στην κουζίνα λύθηκε: Το μυστικό για τα καλύτερα μακαρόνια - Το κόλπο με την κατσαρόλα

Δεν είχαμε ιδέα!

27 Μαΐου 2022 23:59
Το μυστήριο στην κουζίνα λύθηκε: Το μυστικό για τα καλύτερα μακαρόνια - Το κόλπο με την κατσαρόλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο μας φαγητό και λατρεύουμε να το απολαμβάνουμε με μια υπέροχη σάλτσα. Πριν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, όμως, πρέπει σίγουρα να πετύχουμε σωστά το βράσιμο και το μυστικό είναι στην… κατσαρόλα.

Σίγουρα κάποια στιγμή δοκιμάσατε να βράσετε σπαγγέτι σε μια μικρή κατσαρόλα και για να… χωρέσουν σίγουρα κόψατε τα μακαρόνια τη μέση, αλλά αυτή η κίνηση είναι λανθασμένη, όπως και το να βάζετε σάλτσα μετά το βράσιμο.

Χρησιμοποιώντας μικρή κατσαρόλα, η θερμοκρασία του νερού μειώνεται σημαντικά όταν «πετάμε» τα μακαρόνια. Κάτι που δεν συμβαίνει με τις μεγάλες κατσαρόλες. Όταν τελικά το νερό αρχίζει και πάλι να βράζει - μετά από λίγα αλλά πολύ κρίσιμα λεπτά - τα μακαρόνια πλέον έχουν αρχίζει να κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας ή… μεταξύ τους. Επίσης απελευθερώνεται περισσότερο άμυλο στο νερό και έτσι τα σπαγγέτι καλύπτονται από κάτι που μοιάζει με κολλώδη ουσία.

Συμβουλή: χρησιμοποιείστε μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε τη με περίπου 5 λίτρα νερό.

μακαρονια-μαγειρεμα

Βάζει τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και προσθέτει κρεμμύδι... Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Τα ζυμαρικά είναι μία από τις πιο γρήγορες, εύκολες και ευπροσάρμοστες συνταγές, που μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους. Ακόμα και οι πιο αρχάριοι στη κουζίνα μπορούν να βράσουν μακαρόνια.

Όλοι γνωρίζουμε τον παραδοσιακό τρόπο ετοιμασίας των ζυμαρικών, που απαιτείται βράσιμο στη κατσαρόλα και παράλληλα η προετοιμασία της σάλτσας σε άλλο κατσαρολάκι, αλλά στο βίντεο που ακολουθεί προτείνεται ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών: όλα στην ίδια κατσαρόλα!

Κατά αυτόν τον τρόπο, μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος, τα σκεύη που χρησιμοποιούνται και φυσικά το πλύσιμο των πιάτων! Διαβάστε παρακάτω τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε σπαγγέτι σε μία κατσαρόλα. Το βίντεο που ακολουθεί σας δείχνει την εκτέλεση της συνταγής βήμα προς βήμα.

Θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. φύλλα σπανάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ κεφαλογραβιέρα ή τυρί της επιλογής σας, τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αρχικά κόψτε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι. Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε στο κέντρο τα σπαγγέτι, και βάλτε και από τις δύο πλευρές το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Προσθέστε τα τοματίνια, το σπανάκι, το σκόρδο, τη πιπεριά τσίλι και προσθέστε στη κορυφή τον χοντροκομμένο βασιλικό. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και προσθέστε 600 ml νερό.
  • Βάλτε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει βράση. Για al dente ζυμαρικά, μαγειρέψτε περίπου 9 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με τσιμπίδες. Για πιο βρασμένα ζυμαρικά, αφήστε τα για 10-11 λεπτά.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά, όταν θα έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό και έχει δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα.
  • Τρίψτε το τυρί, ρίξτε επιπλέον βασιλικό και αλατοπίπερο αν επιθυμείτε.
  • Σερβίρετε και καλή σας όρεξη! Μοιραστείτε αυτή την πανεύκολη συνταγή με σπαγγέτι με τους φίλους σας!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share