Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καύσωνας: Αυτό είναι το «κόλπο» για να έχουν τα κλιματιστικά μέγιστη απόδοση

Θα σας λύσει τα χέρια!

27 Μαΐου 2022 21:54
Καύσωνας: Αυτό είναι το «κόλπο» για να έχουν τα κλιματιστικά μέγιστη απόδοση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνθήκες καύσωνα επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα κλιματιστικά προσφέρουν ανάσες δροσιάς στον καύσωνα, ωστόσο έχουν ορισμένους κανόνες χρήσης για να να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Η δυσφορία είναι έντονη και ανάσες δροσιάς προσφέρουν στους χώρους εργασίας και στις οικίες τα κλιματιστικά που σε τέτοιες καιρικές συνθήκες σώζουν ζωές και δεν θρηνούμε θύματα όπως πριν από μερικές δεκαετίες.

Ωστόσο τα κλιματιστικά έχουν ορισμένους κανόνες χρήσης προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση και να ισορροπήσουν τη δροσερή θερμοκρασία στον χώρο, αφενός για να μην «φουσκώσουν» τον λογαριασμό της ΔΕΗ και υπερφορτωθεί το δίκτυο με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα και αφετέρου να μην… παγώσει ο χώρος που θα έχει ως αποτέλεσμα την ρινική καταρροή και άλλα συμπτώματα.

κλιματιστικο-σπιτι

Δεν έχεις κλιματιστικό και με τον ανεμιστήρα δεν δροσίζεσαι; Δες τι λάθος κάνεις και πως να το διορθώσεις

Δεν έχετε κλιματιστικό και αγωνίζεστε να δροσιστείτε με τους απλούς ανεμιστήρες; Ελάχιστοι το καταφέρνουν αν και μπορούν! Πιο είναι το λάθος που κάνουν και δεν δροσίζονται; Τοποθετούν τον ανεμιστήρα στο παράθυρο με τις φτερωτές του προς το εσωτερικό του δωματίου.

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας λάθος καθώς μειώνει την αποδοτικότητα του ανεμιστήρα. Κανονικά θα πρέπει να τοποθετείται κοιτώντας προς το παράθυρο και να έχει πίσω του (ιδανικά) μία άλλη ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο για να δημιουργεί φυσικό ρεύμα.

Σ αυτή τη θέση ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό του σπιτικού και δημιουργεί μαζί με το άνοιγμα πίσω του, μία πιο φυσική και δροσερή ροή αέρα. Για να το διαπιστώσετε θα πρέπει να περιμένετε περίπου 5 λεπτά. Παράλληλα δείτε πώς θα κάνετε το κλιματιστικό σας να καίει μόνο 7 λεπτά για ολόκληρη τη νύχτα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share