Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σκόρος στην ντουλάπα: Με αυτό το απλό μείγμα με κανέλα και άλλα 2 υλικά θα γίνει παρελθόν!

Έτσι θα τον διώξετε...

27 Μαΐου 2022 18:24
Σκόρος στην ντουλάπα: Με αυτό το απλό μείγμα με κανέλα και άλλα 2 υλικά θα γίνει παρελθόν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο σκόρος είναι ένα πρόβλημα, που συναντάμε στις ντουλάπες μας και μας τρώει τα ρούχα, αλλά φυσικά υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αποτελεσματικά και άμεσα.

Η κανέλα έχει πολλές χρήσεις, εκτός από το ότι κάνει ως καρύκευμα πιο νόστιμο το φαγητό μας, ακόμη και σε γλυκό με... αρχαία ελληνική συνταγή. Έχει αποδειχθεί καταλυτικά μέχρι και για δουλειές του σπιτιού μας, με το σκόρο να μας λέει... αντίο αν την χρησιμοποιήσουμε σε μείγμα της.

Έτσι θα διώξετε το σκόρο με τη βοήθεια της κανέλας

Συγκεκριμένα, σπάστε 4 ξυλάκια κανέλας σε μικρά κομμάτια και συνδυάστε τα με 1/2 φλ. ολόκληρα γαρίφαλα και 1/2 φλ. κόκκους μαύρου πιπεριού.

Με ένα κουτάλι γεμίστε μικρά υφασμάτινα σακουλάκια με το μείγμα που φτιάξατε, σφίξτε τα ώστε να κλείσουν γερά και κρεμάστε τα στις ντουλάπες σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από κομμάτια από ξυλάκια κανέλας και λεβάντα.

Πόνος στις αρθρώσεις; Νικήστε τον με αυτό το φυσικό ρόφημα με κανέλα και άλλο 1 υλικό

κανελα-σπιτι

Όταν η αιτία του πόνου είναι προφανής, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Τι γίνεται όμως όταν πονάνε οι αρθρώσεις σας, αλλά δεν έχετε ιδέα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό ή συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα που δεν μπορείτε να εξηγήσετε;

Αυτός που σας έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι να σταματήσετε άμεσα τον πόνο. Η μία λύση είναι να τρέξετε μέχρι το φαρμακείο και να αγοράσετε ένα φαρμακευτικό σκέυασμα που θα τον καταπολεμήσει. Αλλά γιατί να σπαταλήσετε χρόνο και κόστος, ενώ έχετε τη θεραπεία στο σπίτι σας;

Δοκιμάστε ρόφημα με λεμόνι και κανέλα

Αν έχετε αρθρίτιδα, το να πίνετε χυμό λεμονιού με κανέλα, θα σας βοηθήσει να μειώσετε και το πρήξιμο και τη φλεγμονή. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι απαραίτητη για να παράγει κολλαγόνο το σώμα μας. Ακριβώς η πρωτεΐνη που χρειάζεται για υγιείς αρθρώσεις και κόκκαλα. Παραλληλα, δείτε πως να διώξετε τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά με λεμόνι και άλλο ένα υλικό.

Επίσης, ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μας επιτρέπουν να μειώσουμε τις φλεγμονές αποτελεσματικά. Ωστόσο, για να είναι δραστική αυτή η θεραπεία, η συνοχή είναι το κλειδί. Συνδυάζοντας κανέλα και λεμόνι θα ωφεληθούμε ταυτόχρονα από τις διουρητικές και αποτοξινωτικές τους ιδιότητες.

Και η κανέλα και τα λεμόνια είναι αντιφλεγμονώδεις τροφές και χρησιμοποιούνται ευρέως για την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων. Σε περίπτωση που υποφέρετε από αρθρίτιδα, σημειώστε την ακόλουθη θεραπεία για να δείτε μια αισθητή βελτίωση της υγείας σας.

Συστατικά

  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (50 ml)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.)
  • 1 κούπα νερό (250 ml)

Παρασκευή

  • Ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει, έπειτα προσθέστε την κανέλα και το μέλι.
  • Αφήστε τα υλικά να αναμειχθούν για 15 λεπτά, έπειτα αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Σουρώστε το περιεχόμενο και σερβίρετε στην αγαπημένη σας κούπα. Έπειτα, προσθέστε τις 5 κουταλιές χυμό λεμονιού.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share