Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δώστε προσοχή: Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι όταν ψήνουμε στον κήπο

Δεν είχαμε ιδέα

27 Μαΐου 2022 14:42
Δώστε προσοχή: Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι όταν ψήνουμε στον κήπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαζεύτηκες με την παρέα σου και ετοιμάζεστε να ψήσετε. Τα έχετε ετοιμάσει όλα, κρέατα, λαχανικά, ποτά... μήπως όμως σας ξεφεύγει κάτι;

Η αλήθεια είναι ότι σε ένα μπάρμπεκιου είναι εύκολο να κάνετε ένα λάθος και να γίνουν όλα τα φαγητά κάρβουνο.

Οπότε για να είστε απόλυτα προετοιμασμένοι και να απολαύσετε το φαγητό με την παρέα σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές.

Με την ευκαιρία δες εδώ ποιο είναι το λίπασμα που θα αυξήσει την παραγωγή στον κήπο σου.

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία και πώς θα την πετύχετε;

Όπως συμβαίνει και στα φαγητά που ψήνουμε στον φούρνο, η θερμοκρασία ποικίλλει ανάλογα με το τι θέλουμε να ψήσουμε στα κάρβουνα. Αν ψήνουμε κρέας, όπως κοτόπουλο, μπριζόλες, σουβλάκια, ξεκινάμε αρχικά με χαμηλή θερμοκρασία για να ανεβάσουμε σιγά σιγά, ολοκληρώνοντας το ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε ωραία γεύση και τραγανή εξωτερική υφή.

Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Οι ειδικοί λένε ότι ιδανικά πρέπει να χωρίσουμε την ψηστιέρα μας σε δυο ζώνες: η μισή σε χαμηλή θερμοκρασία και η μισή σε υψηλή. Αυτό βολεύει κιόλας για να μπορέσουμε να πετύχουμε το σωστό ψήσιμο που επιθυμεί το κάθε μέλος της παρέας.

Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στο ψήσιμο του κρέατος είναι η εσωτερική θερμοκρασία του και όχι η θερμοκρασία της φωτιάς. Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο; Με ένα θερμόμετρο φαγητού! Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία, σύμφωνα με τους ειδικούς; 72°C για το μπιφτέκι, 74°C για το κοτόπουλο, 63°C για τις μπριζόλες, χοιρινές και μοσχαρίσιες. Σχετικά με τις μπριζόλες, ο ειδικός στηρίζει ότι πρέπει να μην ξεπεράσει τους 58°C για να μην βγουν στεγνές.
Αν δεν έχετε θερμόμετρο, υπάρχουν και άλλα κόλπα για να καταλάβετε αν τα κρέατά σας είναι έτοιμα. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, είναι πιο σκληρό στο εξωτερικό του. Σχετικά με τις μπριζόλες, ανάλογα με το πόσο σκληρές είναι, μπορούμε να κρίνουμε αν είναι medium ή medium rare.

 Δώστε προσοχή: Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι όταν ψήνουμε στον κήπο

Η στιγμή που βάζουμε τη σος

Οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να βάζουμε σος στο κρέας πολύ νωρίς, καθώς περιέχει ζάχαρη, η οποία καραμελώνει εύκολα και καίγεται. Οπότε αν τη βάλουμε από την αρχή, θα κάψουμε τα ψητά μας. Αν θέλουμε να βάλουμε σος κατά το ψήσιμο, τότε είναι καλό να τη βάλουμε 5 λεπτά προτού τα βγάλουμε από τη φωτιά.

Πώς να ψήνουμε φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλύτερο να ψήνονται σε χαμηλή φωτιά και για λίγα λεπτά, 4-10΄, ανάλογα με το τι ψήνουμε. Τα φρούτα έχουν ζάχαρη, που καραμελώνει με τη φωτιά, οπότε δεν θέλουμε να τα αφήσουμε πολύ και να καούν. Και φυσικά όταν ψήνουμε φρούτα, όχι ως συνοδευτικά του φαγητού, αλλά ως επιδόρπιο, πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε καθαρίσει καλά τις σχάρες μας! Δεν θέλουμε να μυρίζουν τσίκνα!

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share