Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το απόλυτο κόλπο: Έτσι θα σώσετε τα μισοπεθαμένα φυτά σας

Δώστε βάση!

27 Μαΐου 2022 11:29
Το απόλυτο κόλπο: Έτσι θα σώσετε τα μισοπεθαμένα φυτά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν βάζουμε λουλούδια και φυτά στο σπίτι μας ή στον κήπο μας, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να μαραθούν, να πέσουν και να χάσουν τη ζωντάνια τους.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποια είναι τα επικίνδυνα φυτά που δεν πρέπει να έχετε σπίτι σας.

Το γεγονός ότι ένα φυτό έχει χάσει το σθένος του και είναι σε ένα βαθμό μαραμένο, δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα και νεκρό. Αν οπουδήποτε στο φυτό μπορείτε να διακρίνετε λίγο πράσινο (σε ένα κλαδί, για παράδειγμα, ή στη ρίζα) είναι πολύ πιθανόν να του έχει απομείνει κάποια ζωή.

Αυτό δίνει μία ελπίδα να τα σώσετε και εμείς σας δίνουμε την λύση για να το πετύχετε.

Αν οι ρίζες του φαίνονται ζωντανές, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε όλα τα ξερά κλαδιά και τα φύλλα και να βάλετε το φυτό σε μια θέση που θα έχει τον μισό ήλιο από αυτόν που χρειάζεται κανονικά. Ποτίστε το ελαφρά και δώστε του λίγο χρόνο.

Το απόλυτο κόλπο: Έτσι θα σώσετε τα μισοπεθαμένα φυτά σας

Σε 3-4 εβδομάδες είναι πιθανό να αρχίσετε να βλέπετε σημεία ζωής. Είναι, ωστόσο, πολύ σημαντικό να κόψετε όλα τα κλαδιά που δεν βγάζουν φύλλα χωρίς να παραλείψετε κανένα.

Αν έχουν μαραθεί όλα τα κλαδιά, υπάρχει και πάλι περίπτωση να μπορέσετε να σώσετε το φυτό σας. Κόψτε τα μαραμένα κλαδιά κατά το ένα τρίτο. Αν δείτε πως σε κάποιο σημείο είναι πράσινο, αφήστε το. Αν όχι, συνεχίστε να κόβετε.

Βάλτε το φυτό σε σημείο που θα παίρνει λιγότερο από τον μισό ήλιο που χρειάζεται συνήθως. Ποτίστε το μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό – θα το καταλάβετε αγγίζοντάς το. Αν το φυτό σας τα καταφέρει, θα δείτε μικρά κλαδιά να ξεπροβάλλουν σε 1-2 μήνες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share