Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έκαψε καφέ σε αλουμινόχαρτο έξω στον κήπο και απαλλάχτηκε από ένα βασικό πρόβλημα του καλοκαιριού

Δώστε προσοχή!

27 Μαΐου 2022 08:13
Έκαψε καφέ σε αλουμινόχαρτο έξω στον κήπο και απαλλάχτηκε από ένα βασικό πρόβλημα του καλοκαιριού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα όλες τις εποχές του χρόνου. Γνωρίζατε ότι το κατακάθι του καφέ είναι πολύ χρήσιμο; Όχι για να το φάτε βέβαια, αλλά ως φυτικό λίπασμα και ως εντομοαπωθητικό! Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε αυτά τα κολλώδη, χημικά αντικουνουπικά σπρέϊ φέτος το καλοκαίρι.

Με την ευκαιρία δείτε τι πρέπει να τρώτε για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια.

Αντί γι΄αυτό, θα χρειαστείτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, έναν αναπτήρα και το κατακάθι του πρωϊνού καφέ σας. Το μόνο που θα κάνετε είναι να κάψετε τον καφέ και θα απαλλαγείτε από τα έντομα απολαμβάνοντας το υπέροχο άρωμα του καφέ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε παρακολουθήσει το βίντεο που ακολουθεί με συμβουλές και κόλπα για το πώς θα το κάνετε σωστά. Θα δείτε τον άνθρωπο που το σκέφτηκε όλο αυτό, τον Thierry.

Μεταλλικές επιφάνειες: 4+1 κόλπα για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις επιφάνειες του σπιτιού ανάλογα με το υλικό

Μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα διάφορες μεταλλικές επιφάνειες με κοινά φυσικά υλικά που δεν βλάπτουν το περιβάλλον και σας εξοικονομούν χρήματα. Καθαρίζετε τις μεταλλικές επιφάνειες σε τακτική βάση για να αποτρέψετε το μαύρισμά τους και τα μεταλλικά αντικείμενα για να διατηρήσετε την ομορφιά τους.

Γεμίστε ένα μεγάλο μπουκάλι ψεκασμού με λευκό ξύδι και ψεκάστε μια χάλκινη μαυρισμένη επιφάνεια. Πασπαλίστε λίγο αλάτι πάνω από το ξύδι και τρίψτε την επιφάνεια με ένα μαλακό πανί. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε αρκετές φορές εάν χρειάζεται.

Ανακατέψτε λίγο χυμό λεμονιού με μαγειρική σόδα για να σχηματίσετε τη συνοχή της οδοντόκρεμας. Τρίψτε αυτό το μείγμα πάνω από σε ορειχάλκινη επιφάνεια και αφήστε για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Με την ευκαιρία, δείτε πως η μείξη λεμονιού και μαγειρικής σόδας θα σας σώσει από ένα επίμονο πρόβλημα της κουζίνας.

Μεταλλικές επιφάνειες: 4+1 κόλπα για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις επιφάνειες του σπιτιού ανάλογα το υλικό

Βάλτε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου στο νεροχύτη με εξαιρετικά ζεστό νερό για να καθαρίσετε μαυρισμένη ασημένια επιφάνεια. Σε αυτό, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι αλάτι και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε ασημένια αντικείμενα ή επάργυρα μαχαιροπίρουνα στο νεροχύτη και αφήστε τα για πέντε λεπτά. Βγάλτε τα και ξεπλύνετε καλά. Εάν το κάνετε σε τακτική βάση, το μαύρισμα θα αφαιρεθεί πιο εύκολα.

Βρέξτε ένα σφουγγάρι και πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα για να τρίψετε μια πολύ μαυρισμένη ασημένια επιφάνεια. Τρίψτε την μέχρι να είναι καθαρή και γυαλιστερή. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για να φτάσετε στις σχισμές.

Ρίξτε βρεφικό λάδι σε ένα μαλακό πανί για να καθαρίσετε και να γυαλίσετε χρωμιομένες επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για να καθαρίσετε ανοξείδωτες επιφάνειες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share