Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θαύμα 15 δευτερολέπτων: Ξεβουλώστε τον νεροχύτη της κουζίνας σε χρόνο dt

Με απλά υλικά που όλοι έχετε στην κουζίνα σας

26 Μαΐου 2022 20:51
Θαύμα 15 δευτερολέπτων: Ξεβουλώστε τον νεροχύτη της κουζίνας σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μόνο μέσα σε 15 δευτερόλεπτα και με απλά υλικά που όλοι έχετε στην κουζίνα σας, μπορείτε να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας.

Το μυστικό για πυρέξ που αστράφτει από καθαριότητα με ελάχιστο κόπο

Τι θα χρειαστείτε

Για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας εύκολα και ανέξοδα θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και ξίδι.

Βήμα 1ο

Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στον νεροχύτη ώστε να καλυφθεί καλά όλη η τρύπα από όπου φεύγουν τα νερά. Θα χρειαστείτε περίπου 1 φλ. μαγειρικής σόδας.

βουλωμένος νεροχύτης

Βήμα 2ο

Ρίξτε 2 φλ. ξιδιού που πρώτα θα έχετε βράσει. Αμέσως θα δημιουργηθεί αφρός στον νεροχύτη σας από την χημική αντίδραση της μαγειρικής σόδας και του ξιδιού.

Βήμα 3ο

Ρίξτε επιπλέον βραστό νερό στον νεροχύτη.

Tip

Για ακόμα πιο σίγουρο αποτέλεσμα μπορείτε να περιμένετε 5 λεπτά για να δράσει το μείγμα μαγειρικής σόδας-ξιδιού πριν ρίξετε το ζεστό νερό.

Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε στον νεροχύτη σας και λίγο χυμό λεμονιού ώστε να μυρίζει πιο όμορφα.

Δείτε όλη τη διαδικασία που σας περιγράψαμε στο βίντεο που ακολουθεί καθώς και ένα τεστ για να ελέγξετε αν ο νεροχύτης σας έχει ξεβουλώσει. Αν μετά το τεστ δείτε πως ο νεροχύτης σας δεν έχει ξεβουλώσει εντελώς, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία με τη μαγειρική σόδα, το ξίδι και το ζεστό νερό.

Έξτρα tip

Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε στον νεροχύτη σας 1 φλ. μαγειρική σόδα και 1/2 φλ. αλάτι και να αφήσετε το μείγμα να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί ρίξτε 2 φλ. ζεστό νερό και ο νεροχύτης σας θα λάμψει σαν καινούριος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share