Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συμβουλές και κόλπα για να απολυμάνετε σωστά το σπίτι με σφουγγάρισμα

Καθαρίστε το σπίτι με τον κατάλληλο τρόπο!

26 Μαΐου 2022 14:10
Συμβουλές και κόλπα για να απολυμάνετε σωστά το σπίτι με σφουγγάρισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθαρισμός σπιτιού είναι πάντα σημαντικό, αλλά, μετά την κατάσταση του κορωνοϊού, έχει γίνει ακόμη πιο τονισμένο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αμφισβητούμε κάποιες από τις συνήθειές μας όταν τακτοποίησε το σπίτι.

Επιπλέον, δεν πρέπει να καθαρίζονται όλοι οι χώροι του σπιτιού με τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν χώροι ή δωμάτια που είναι πιο ευάλωτα στο να φιλοξενούν μικρόβια και, ως εκ τούτου, χρειάζονται μια βαθύτερη και πιο εξαντλητική απολύμανση.

Δείτε επίσης: Σφουγγάρισμα: Το μυστικό μείγμα για να μοσχοβολάει όλο το σπίτι

Την εποχή του απολυμάνετε το σπίτι, το καθένα έχει τα κόλπα του, αλλά πρέπει να θυμάστε τους ειδικούς. στις συνήθειες, είναι το κλειδί για να μην γίνει εφιάλτης ο καθαρισμός του σπιτιού. Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ καθαρισμού και απολύμανσης, αλλά ενόψει του κορωνοϊού COVID 19, αυτοί οι όροι αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα μικρό σχηματικό για να είμαστε σαφείς:

Ερωτήσεις όπως: Πόσο καιρό πρέπει να αφήσω ένα προϊόν να δουλέψει για να λειτουργήσει σωστά; Πώς να απολυμάνετε το σπίτι για κορονοϊό; Σε ποια δωμάτια πρέπει να δώσω μεγαλύτερη έμφαση; Πόσο συχνά είναι απαραίτητος ένας βαθύς καθαρισμός;

Πολλές αμφιβολίες προκύπτουν τη στιγμή του απολυμάνετε το σπίτι, αλλά μην ανησυχείτε, με αυτόν τον σούπερ οδηγό για συμβουλές για πώς να καθαρίσετε ένα σπίτι θα έχετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

σφουγγαρισμα-σπιτι

Πώς να απολυμάνετε το σπίτι από τον κορωνοϊό;

Προφανώς, αυτό είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και πριν εμβαθύνουμε καθαρίστε τα δωμάτια του σπιτιού. Πρώτα, θέλουμε να θυμηθούμε μερικά καλά Οδηγίες καθαρισμού σπιτιού για να μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε λοιμώξεις και πιθανές λοιμώξεις από τον κορωνοϊό.

Ο εσωτερικός αέρας στα σπίτια είναι πολύ σημαντικός για την υγεία. Δύο άρθρα για να μάθετε περισσότερα: Υγιή και μοντέρνα σπίτια και 10 συμβουλές για τη δημιουργία άνετων σπιτιών. Εδώ πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μικροβίων και εκείνες που αγγίζουμε πιο συχνά:

Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε απολυμαντικά προϊόντα (ακολουθεί μια τεράστια λίστα από το Υπουργείο Υγείας) καθώς και αυτόν τον οδηγό PAHO για συστάσεις για καθαρισμό και απολύμανση του σπιτιού πριν από τον COVID-19.

Εάν χρησιμοποιείτε λευκαντικό (Υποχλωριώδες νάτριο, του οποίου η διάλυση στο νερό είναι γνωστή ως χλωρίνη): αναμίξτε 20 ml λευκαντικού (3-5%) με 980 ml νερού. Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά και ξεπλύνετε. Για καθαρίζω το σπίτι, ακολουθήστε τις οδηγίες στις ετικέτες και ΜΗΝ ανακατεύετε χλωρίνη, σαπούνι, απορρυπαντικά ή άλλα καθαριστικά, μπορεί να σας τρομάξει καλά!

Βρύσες μπάνιου και κουζίνας

Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανοίγουμε και κλείνουμε τις βρύσες στο σπίτι αρκετές φορές, αυτό είναι εξαιρετικό για να πλένουμε τα χέρια μας και να απαλλαγούμε από την ψώρα, αλλά τι γίνεται με τη βρωμιά; Μην ξεχάσετε να τα καθαρίσετε, είναι άχρηστο να καθαρίσετε τα χέρια σας αν για να κλείσετε τη βρύση την ακουμπήσετε ενώ είναι βρώμικη.

Ηλεκτρονικές συσκευές

Τα πιο χρησιμοποιούμενα αντικείμενα στην καθημερινότητά μας, το κινητό ή το tablet είναι σχεδόν προέκταση του σώματός μας. Και δεν είναι μόνο αυτό, αυτές οι συσκευές έρχονται σε επαφή με όλων των ειδών τις επιφάνειες, επομένως, είναι μια εξαιρετική πηγή βρωμιάς που πρέπει να καθαρίζεται συνεχώς.

Πόμολα και διακόπτες

Τα πόμολα και οι διακόπτες του σπιτιού χρησιμοποιούνται συνεχώς όλη την ημέρα, από όλα τα μέλη της οικογένειας. Τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με κάθε είδους επιφάνειες και όλη η βρωμιά μας καταλήγει εκεί.Είναι απαραίτητο να απολυμάνουμε!

Πληκτρολόγια και γραφεία

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή είναι ένας από τους μεγαλύτερους θύλακες μικροβίων και βρωμιάς ανάμεσα στις γωνιές, εκτός από τα γραφεία, περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας. Είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε συχνά, ακόμα και μετά από κάθε μέρα.

Σφουγγάρια και πανιά

Τα σφουγγάρια και τα πανιά είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για τον καθαρισμό, αλλά είναι χρήσιμα αν είναι βρώμικα; Εάν δεν είναι αρκετά καθαρά, ελάχιστα μπορείτε να κάνετε με αυτά, θα είναι ακόμη και αντιπαραγωγικά, καθώς θα σέρνετε τη βρωμιά που περιέχουν σε όλο το σπίτι. Είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε και να τα απολυμαίνετε κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε, με απορρυπαντικά ή κάποιο απολυμαντικό.

Θυμηθείτε, ότι εάν υπάρχει μετάδοση, στο σπίτι και με την οικογένεια, θα πρέπει να φέρουμε προστασία, γι' αυτό προτείνουμε το άρθρο για τους τύπους μασκών κατά του COVID 19. Τώρα που γνωρίζετε τις επιφάνειες που πρέπει να λάβετε υπόψη και ότι, πολλές φορές ξεχνάμε, είναι καιρός να επικεντρωθούμε στη γνώση πώς να καθαρίσετε τα δωμάτια του σπιτιού σαν επαγγελματίας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share