Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Μεταλλικές επιφάνειες: 4+1 κόλπα για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις επιφάνειες του σπιτιού ανάλογα με το υλικό

Φυσικά και απλά!

26 Μαΐου 2022 11:45
Μεταλλικές επιφάνειες: 4+1 κόλπα για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις επιφάνειες του σπιτιού ανάλογα με το υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα διάφορες μεταλλικές επιφάνειες με κοινά φυσικά υλικά που δεν βλάπτουν το περιβάλλον και σας εξοικονομούν χρήματα. Καθαρίζετε τις μεταλλικές επιφάνειες σε τακτική βάση για να αποτρέψετε το μαύρισμά τους και τα μεταλλικά αντικείμενα για να διατηρήσετε την ομορφιά τους.

Γεμίστε ένα μεγάλο μπουκάλι ψεκασμού με λευκό ξύδι και ψεκάστε μια χάλκινη μαυρισμένη επιφάνεια. Πασπαλίστε λίγο αλάτι πάνω από το ξύδι και τρίψτε την επιφάνεια με ένα μαλακό πανί. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε αρκετές φορές εάν χρειάζεται.

Ανακατέψτε λίγο χυμό λεμονιού με μαγειρική σόδα για να σχηματίσετε τη συνοχή της οδοντόκρεμας. Τρίψτε αυτό το μείγμα πάνω από σε ορειχάλκινη επιφάνεια και αφήστε για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Με την ευκαιρία, δείτε πως η μείξη λεμονιού και μαγειρικής σόδας θα σας σώσει από ένα επίμονο πρόβλημα της κουζίνας.

Μεταλλικές επιφάνειες: 4+1 κόλπα για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις επιφάνειες του σπιτιού ανάλογα το υλικό

Βάλτε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου στο νεροχύτη με εξαιρετικά ζεστό νερό για να καθαρίσετε μαυρισμένη ασημένια επιφάνεια. Σε αυτό, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι αλάτι και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε ασημένια αντικείμενα ή επάργυρα μαχαιροπίρουνα στο νεροχύτη και αφήστε τα για πέντε λεπτά. Βγάλτε τα και ξεπλύνετε καλά. Εάν το κάνετε σε τακτική βάση, το μαύρισμα θα αφαιρεθεί πιο εύκολα.

Βρέξτε ένα σφουγγάρι και πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα για να τρίψετε μια πολύ μαυρισμένη ασημένια επιφάνεια. Τρίψτε την μέχρι να είναι καθαρή και γυαλιστερή. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για να φτάσετε στις σχισμές.

Ρίξτε βρεφικό λάδι σε ένα μαλακό πανί για να καθαρίσετε και να γυαλίσετε χρωμιομένες επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για να καθαρίσετε ανοξείδωτες επιφάνειες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share