Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κουνούπια: Τι πρέπει να τρώτε για να μην σας τσιμπάνε και φυσικοί τρόποι για να τα διώξετε

Τι κρατά τα κουνούπια μακριά μας;

26 Μαΐου 2022 11:06
Κουνούπια: Τι πρέπει να τρώτε για να μην σας τσιμπάνε και φυσικοί τρόποι για να τα διώξετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κουνούπια: Είναι ίσως τα πιο ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού. Λένε πως τα κουνούπια πάνε σε «γλυκοαίματους» ανθρώπους και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Τα κουνούπια έχουν πολύ δυνατή όσφρηση και επιλέγουν το θήραμά τους με βάση τον ιδρώτα του. Από το ιδρώτα μπορούν να καταλάβουν αν είστε «γλυκοαίματοι» ή όχι. Επίσης, δείτε μία συνταγή για να ησυχάσετε μια για πάντα από τα ενοχλητικά και επικίνδυνα κουνούπια.

Μπορείτε εύκολα να απωθήσετε τα κουνούπια από το σπίτι σας με φυσικούς τρόπους καθώς τα έτοιμα εντομοαπωθητικά που υπάρχουν στην αγορά περιέχουν ένα τοξικό που ονομάζεται DEET και είναι πολύ βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου.

Λεβάντα: Ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας γύρω γύρω σε όλα τα παράθυρα και κοιμηθείτε ήσυχοι το βράδυ καθώς τα κουνούπια σιχαίνονται τη συγκεκριμένη μυρωδιά. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και στο σώμα σας λίγο έλαιο για να μην σας πλησιάσει κανένα κουνούπι.

κουνουπια-σπιτι

Μείγμα λεβάντας-ελαιόλαδου: Φτιάξτε ένα πολύ ωραίο και ενυδατικό λάδι για το σώμα αναμειγνύοντας 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ψεκάστε με αυτό το μείγμα το σώμα σας και μείνετε ήσυχοι. Δεν πρόκειται να σας πλησιάσει κουνούπι.

Μείγμα από αιθέρια έλαια: Ανακατέψτε αιθέρια έλαια όπως citronella , λεμονόχορτο και ευκάλυπτο σε ίσες ποσότητες και βάλτε σε διάφορα σημεία του σώματός σας. Και τα τρία αυτά έλαια είναι οι πιο φανατικοί εχθροί των κουνουπιών.

Δενδρολίβανο: Τα κουνούπια λατρεύουν τα μπάρμπεκιου και γι' αυτό μπορεί να αντιμετωπίζετε συχνά πρόβλημα με κουνούπια κάθε φορά που αποφασίζετε να κάνετε μπάρμπεκιου. Το δενδρολίβανο όμως είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των κουνουπιών. Μπορείτε να διώξετε τα κουνούπια πανεύκολα ρίχνοντας μερικά κλωναράκια δενδρολίβανο μέσα στο μπάρμπεκιου. Το φαγητό σας θα νοστιμεύσει και τα κουνούπια θα φύγουν οριστικά.

Καλλιεργείστε εντομοαπωθητικά φυτά: Υπάρχουν κάποια φυτά που διώχνουν τα κουνούπια με την έντονη μυρωδιά τους. Μερικά από αυτά είναι το βάλσαμο, ο δυόσμος και η λεβάντα. Βάλτε μερικά γλαστράκια με αυτά τα φυτά στον κήπο ή τη βεράντα σας και απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά κουνούπια.

Φάτε περισσότερο σκόρδο: Το σκόρδο, αφού μπει στο στομάχι μας καταλήγει στο αίμα και η μυρωδιά του βγαίνει έντονα από τον ιδρώτα σας. Αυτή η μυρωδιά είναι ένα φυσικό απωθητικό κουνουπιών. Το μόνο αρνητικό είναι πως μπορεί να απωθήσει και τους γύρω σας.

Μην αφήνετε λιμνάζοντα νερά: Τα κουνούπια λατρεύουν τα βρώμικα νερά και γι' αυτό δεν πρέπει να αφήνετε καμία επιφάνεια με νερό στη βεράντα σας. Φροντίστε να αδειάζετε τα μπολ ή τις γλάστρες που έχουν επιπλέον νερό για να μην γίνονται εστία κουνουπιών.

Χρησιμοποιήστε ψευδομελέλαιο: Το ψευδομελέλαιο είναι ένα έλαιο που βγαίνει από το δέντρο που είναι γνωστό στην Ινδία ως το «Δένδρο της Ζωής». Αν αλείψετε με αυτό κάποια σημεία του σώματός σας τότε δεν πρόκειται να σας πλησιάσει κανένα κουνούπι.

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το τσίμπημα των κουνουπιών;

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή κάλιο, αυξάνουν το γαλακτικό οξύ, με αποτέλεσμα να γίνεστε πιο ελκυστικοί στα κουνούπια. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα που ως γνωστόν περιέχουν αυξημένη συγκέντρωση αλατιού, καλό είναι να τα αποφεύγετε έτσι κι αλλιώς.

Τώρα όσον αφορά το κάλιο προτείνω να επιλέξετε βατόμουρα, μήλα, καρπούζι, αγγούρι, λάχανο και πράσινες πιπεριές, τα οποία είναι σχετικά χαμηλά σε περιεκτικότητα καλίου. Σε αντίθεση με τις πατάτες, το σπανάκι, το αβοκάντο, τα δαμάσκηνα, οι μπανάνες και τα φασόλια, τα οποία περιέχουν χαμηλότερη συγκέντρωση καλίου.

Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι, το 85% της ελκυστικότητας μας στα κουνούπια, όφειλεται στο γενετικό μας υλικό. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να συμφιλιωθούμε με την μοίρα μας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share