Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αστραφτερό μπάνιο: Με αυτό το κόλπο δεν θα χρειαστεί να ξανακαθαρίσετε τους αρμούς στα πλακάκια

Χωρίς κανέναν κόπο!

26 Μαΐου 2022 10:53
Αστραφτερό μπάνιο: Με αυτό το κόλπο δεν θα χρειαστεί να ξανακαθαρίσετε τους αρμούς στα πλακάκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπάνιο είναι ίσως το πιο απαιτητικό σημείο του σπιτιού αναφορικά με το καθάρισμά του. Για λόγους υγιεινής πρέπει να φροντίζουμε πάντα να είναι καθαρό τόσο για εμάς, όσο και για τους επισκέπτες. Τι γίνεται όμως με τη βρομιά που κρύβεται σε δυσπρόσιτα σημεία, όπως οι αρμοί στα πλακάκια;

Δείτε επίσης: Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη σε 1' με αυτό το οικονομικό υλικό

Παρακάτω θα δείτε μια πολύ οικονομική λύση, η οποία θα σας «λύσει» τα χέρια και χρειάζεται μόνο λίγη σωματική προσπάθεια.

Μαγειρική Σόδα και οξυζενέ

Αναμείξτε δύο μέρη μαγειρική σόδα με ένα μέρος οξυζενέ και εφαρμόστε χρησιμοποιώντας μία οδοντόβουρτσα. Αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για ένα με δύο λεπτά και μετά τρίψτε τον αρμό με την οδοντόβουρτσα.

Τελειώστε σκουπίζοντας με ένα πανί μικροϊνών. Να θυμάστε πως η μαγειρική σόδα αφήνει υπολείμματα, γι’ αυτό σιγουρευτείτε πως θα την αφαιρέσετε τελείως. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε το μπάνιο σας να λάμψει ξανά και να μην δημιουργείται συχνά υγρασία και μαυρίλα στα πλακάκια.

μπανιο-καθαρισμα

Άλατα σε πλακάκια: Με αυτόν τον φυσικό τρόπο θα τα εξαφανίσετε

Καθαρίζοντας τα πλακάκια του μπάνιου, θα κάνετε όλο το μπάνιο να λάμπει και να δείχνει καθαρότερο και ομορφότερο. Αν τα πλακάκια του μπάνιου σας έχουν χάσει το αρχικό τους χρώμα και έχουν επιπλέον μουχλιάσει, και η ερώτηση: «Πώς φεύγουν τα άλατα από τα πλακάκια;» σας προβληματίζει ιδιαίτερα, μη στενοχωριέστε: σας έχουμε τη λύση!

Δείτε επίσης: Η έξυπνη λύση: Πώς να αφαιρέσετε την σκουριά από την μπανιέρα και τον νιπτήρα

Τι θα χρειαστείτε για το καθάρισμα:

  • Γάντια
  • Μια παλιά οδοντόβουρτσα
  • Ειδικό καθαριστικό για τη μούχλα (ή ένα σπιτικό μείγμα από ξίδι και μαγειρική σόδα)
  • Ειδικό καθαριστικό για τα πλακάκια του μπάνιου (ή ένα σπιτικό μείγμα από ξίδι και μαγειρική σόδα)
  • Σφουγγάρι ή πανάκι με μικροΐνες
  • Απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Σκουπάκι με φαράσι
  • Υφασμάτινη σφουγγαρίστρα και κουβά
  • Καθαριστικό πατώματος

Πώς φεύγουν τα άλατα από τα πλακάκια του πατώματος

Συμμαζέψτε το πάτωμα του μπάνιου από την ακαταστασία και σκουπίστε το με ένα βουρτσάκι και φαράσι.

Φτιάξτε ένα καθαριστικό διάλυμα στον κουβά, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες χρήσης στην ετικέτα του καθαριστικού της επιλογής σας.

Βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμα, ξεκινώντας από την πιο απομακρυσμένη πλευρά του δωματίου και καταλήγοντας στην πόρτα. Τα πλακάκια του πατώματος στο μπάνιο καθαρίζονται ευκολότερα με μια υφασμάτινη σφουγγαρίστρα που φτάνει πιο αποτελεσματικά ανάμεσα στους αρμούς.

Περιμένετε μερικά λεπτά. Περιμένετε πρώτα να στεγνώσει το καθαριστικό και μετά σφουγγαρίστε πάλι το πάτωμα με καθαρό νερό.

Χρησιμοποιήστε ένα πανάκι ή χαρτί κουζίνας για να γυαλίσετε τα πλακάκια. Σε αυτό το κομμάτι μπορούν να σας βοηθήσουν και τα παιδιά. Γιατί να μη μετατρέψετε το καθάρισμα σε παιχνίδι και να δείτε ποιος θα καταφέρει να κάνει τα πλακάκια πιο αστραφτερά;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share