Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Οι βρωμιές και οι άσχημες μυρωδιές επιμένουν στον πάτο του θερμός σας; Βάλτε μόνο μαγειρική σόδα με άλλα 2 υλικά και θα το δείτε πιο καθαρό από ποτέ

Η λύση είναι πανεύκολη...

25 Μαΐου 2022 18:48
Οι βρωμιές και οι άσχημες μυρωδιές επιμένουν στον πάτο του θερμός σας; Βάλτε μόνο μαγειρική σόδα με άλλα 2 υλικά και θα το δείτε πιο καθαρό από ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το θερμός χρησιμοποιείται για να κρατάμε τη θερμοκρασία του ροφήματός μας, αλλά πολλές φορές μπορεί να συσσωρεύσουν άσχημες μυρωδιές και βρωμιές, που όμως δύσκολα καθαρίζονται.

Οι θερμοσκευές διατηρούν τα ροφήματα που θέλετε να πιείτε μετά από ώρα κρύα ή ζεστά χάρη στα ειδικά υλικά που παρέχουν μόνωση. Ο καθαρισμός του θερμός, ο οποίος μπορεί να είναι μαζί σας ανά πάσα στιγμή, είναι σημαντικός τόσο για την υγεία όσο και για τη διατήρηση της γεύσης του ποτού στο εσωτερικό του. Πώς γίνεται λοιπόν ο καθαρισμός στο θερμός σας;

Η μαγειρική σόδα είναι το μόνο υλικό που χρειάζεστε για τον καθαρισμό του θερμός με πρακτικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας την μαγειρική σόδα και νερό, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από ίχνη ποτών που μπορεί να αφήσουν πίσω τους ένα λεκέ, όπως τσάι, καφέ ή χυμό, με τη μαγειρική σόδα επίσης να μας υπόσχεται ανακούφιση σε πολλά σπιτικά προβλήματα.

Θερμός μυρωδιά

Πώς καθαρίζεται και πώς φεύγουν οι μυρωδιές

Αρχικά, χύστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο λεκιασμένο θερμός. Μην ξεχάσετε να βράσετε αρκετό νερό. Στη συνέχεια, αρχίστε να βάζετε σταδιακά το βρασμένο νερό μέσα στο θερμό. Μπορείτε να δείτε ότι το ζεστό νερό που συναντά τη σόδα ψησίματος είναι αφρισμένο. Οι λευκοί αφροί που έρχονται στην επιφάνεια θα αρχίσουν να γίνονται καφέ καθώς συνεχίζετε να ρίχνετε βραστό νερό. Αυτός ο αποχρωματισμός υποδεικνύει ότι οι λεκέδες όπως ο καφές ή οι λεκέδες τσαγιού στεγνώνουν μέσα στο θερμό σας. Στο τελευταίο βήμα, μπορείτε να ξεπλύνετε το θερμό σας με άφθονο νερό.

Επίσης ο καθαρισμός με ξύδι είναι εξίσου αποτελεσματικός όχι μόνο για οσμές, αλλά και για λεκέδες. Το ξίδι βοηθά επίσης στη διατήρηση της γυαλάδας της επιφάνειας του θερμός.

Τα ροφήματα που κάθονται ώρες στο θερμό και το θερμοσφραγισμένο ποτό μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες οσμές μετά από λίγο. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να αφαιρέσετε αυτές τις άσχημες οσμές. Η πιο πρακτική μέθοδος για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά είναι να χρησιμοποιήσετε αλάτι. Για το σκοπό αυτό, ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι αλάτι στο θερμό, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του θερμός. Αφήστε το θερμό σας για τουλάχιστον 1 ημέρα με το αλάτι μέσα σε αυτό. Στο τέλος της αναμονής, θα μπορείτε να δείτε ότι η δυσάρεστη μυρωδιά εξαφανίστηκε.

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το θερμό σας με ξύδι για να απαλλαγείτε από την κακή οσμή. Προσθέστε ένα ποτήρι τσάι από ξύδι με νερό και αφήστε το θερμό όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στη συνέχεια, πλύνετε το θερμό σας με ζεστό νερό και είναι έτοιμο.

Ο καθαρισμός του θερμού σας είναι πολύ σημαντικός διότι εμποδίζει τη δημιουργία λεκέδων και βοηθάει το θερμοσυσσωρευτή να διατηρεί τη μόνωση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αφού τελειώσετε το ποτό σας, μπορείτε να μειώσετε τη δημιουργία λεκέδων με το πλύσιμο του θερμού με άφθονο νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βούρτσες μαλακές για θερμοσώματα χωρίς γυαλί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share