Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

«Πονοκέφαλος» οι λεκέδες στα πλακάκια: Τα 3 υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και θα τα κάνει λαμπερά!

Τους αφαιρούν για... πλάκα

25 Μαΐου 2022 12:53
«Πονοκέφαλος» οι λεκέδες στα πλακάκια: Τα 3 υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και θα τα κάνει λαμπερά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πλακάκια διακοσμούν πολλούς χώρους του σπιτιού όπως το μπάνιο, την κουζίνα, το σαλόνι ή τις βεράντες σας. Επειδή λοιπόν καλύπτουν μεγάλο μέρος του σπιτιού θέλουμε να διατηρούμε τα πλακάκια όσο πιο καθαρά και λαμπερά γίνεται.

Πολλές φορές όμως όσο και να φροντίζουμε την καθαριότητά τους δημιουργούνται κάποιοι δύσκολοι λεκέδες που μας δυσκολεύουν τη ζωή. Αυτοί οι λεκέδες στα πλακάκια μπορεί να είναι η σκουριά, στάμπες από γλάστρες ακόμα και λεκέδες από ξεραμένα φαγητά.

Σε κάθε περίπτωση ότι λεκές και αν είναι χαλάει την εικόνα του δαπέδου μας και θέλουμε να τον εξολοθρεύσουμε άμεσα. Πως θα γίνει αυτό όμως; Τις περισσότερες φορές οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια δεν φεύγουν με ένα απλό σφουγγάρισμα.

Συνήθως πρέπει να πάρετε πιο δραστικά μέτρα αντιμετώπισης. To Athensmagazine.gr σου έχει τη λύση για να καθαρίσεις εύκολα και τα ντουλάπια!

λεκεδεσ-πλακακια

Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις για να αφαιρέσετε και τους πιο δύσκολους λεκέδες από τα πλακάκια σας εύκολα και χωρίς κόπο:

Λεμόνι και αλάτι

Οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια αφαιρούνται με υλικά που έχετε στο σπίτι σας χωρίς να μπείτε σε επιπλέον έξοδα. Το πιστεύετε? Το λεμόνι και το αλάτι είναι κάποια από αυτά τα υλικά. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή.

Αρχικά βάζετε πάνω στο λεκέ λεμόνι και αλάτι. Στην συνέχεια το αφήνετε να δράσει για μία ώρα περίπου. Μόλις περάσει η ώρα παίρνετε ένα σφουγγαράκι και τρίβετε έντονα το σημείο του λεκέ. Τέλος μόλις ο λεκές στο πλακάκι έχει εξαφανιστεί, ξεπλένετε με πολύ νερό.

Ξύδι και μαγειρική σόδα

Κάποια άλλα σπιτικά υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους δύσκολους λεκέδες στα πλακάκια είναι το ξύδι, η μαγειρική σόδα και το αλάτι. Πως να καθαρίζουν τα πλακάκια σας με αυτά τα τρία υλικά? Απλά φτιάχνετε ένα μείγμα με ξύδι και μαγειρική σόδα.

Βάζετε αρκετή ποσότητα μαγειρική σόδας πάνω και γύρω από τον λεκέ και στην συνέχεια ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι. Αμέσως θα παρατηρήσετε αντίδραση στα δύο αυτά υλικά. Το αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά. Στην συνέχεια το καθαρίζετε με ζεστό νερό. Αν παρατηρήσετε ότι ο λεκές επιμένει επαναλάβετε την διαδικασία και χρησιμοποιήστε και την ειδική σπάτουλα για να την αφαίρεση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share