Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μας ταλαιπωρεί όσο τίποτα στο μάτι της κουζίνας - Έτσι αφαιρούμε το λιωμένο πλαστικό από την κεραμική εστία

Απροσδόκητα αποτελεσματικό προϊόν

25 Μαΐου 2022 12:04
Μας ταλαιπωρεί όσο τίποτα στο μάτι της κουζίνας - Έτσι αφαιρούμε το λιωμένο πλαστικό από την κεραμική εστία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κεραμική εστία: Μπορείτε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά το λιωμένο πλαστικό, από το μάτι του φούρνου ή την τοστιέρα, με ένα συστατικό που έχουμε σχεδόν όλοι στο σπίτι μας:

Το ασετόν. Βγάλτε πρώτα την τοστιέρα από την πρίζα ή κλείστε το μάτι της κουζίνας και περιμένετε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγο ασετόν σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε απαλά πάνω από τις πληγείσες περιοχές. Μόλις αφαιρεθεί το λιωμένο πλαστικό, σκουπίστε με ένα υγρό πανί και στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα.

Δείτε επίσης: Φούρνος μικροκυμάτων που αστράφτει στο λεπτό με 2 υλικά που έχετε στο σπίτι

Το πάμφθηνο κόλπο για να καθαρίσετε την κεραμική εστία

Αν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας μάλλον έχει έρθει η ώρα να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στις κεραμικές σας εστίες. Παράλληλα, δείτε πως θα διώξετε τη μούχλα στο σιφόνι της βεράντας

Αν είστε από τις νοικοκυρές που μαγειρεύουν συνεχώς τότε οι κεραμικές σας εστίες θα χρειάζονται συχνό καθάρισμα. Δείτε πώς μπορείτε να τις λάμψετε μέσα σε μερικά λεπτά ακολουθώντας τα tips που σας δίνουμε.

κεραμικη-εστια

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Ξεκινήστε ρίχνοντας πάνω στις εστίες σας μια στρώση ξίδι. Ρίξτε από πάνω μαγειρική σόδα και δείτε να δημιουργείται ένας αφρός. Αυτός ο αφρός είναι που θα κάνει όλη τη δουλειά.

Αφήστε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα πάρτε ένα κομμάτι εφημερίδας και αρχίστε να τρίβετε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αντικαταστήστε την εφημερίδα σας μόλις μαλακώσει πολύ. Αφού περάσετε όλη την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί αφαιρέστε όλο το μείγμα ξιδιού-μαγειρικής σόδας. Περάστε άλλη μια με ένα καθαρό πανί και η εστία σας θα λάμψει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share