Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022

Τα κόλπα της μαμάς: Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τις κουτσουλιές από το μπαλκόνι

Θα σας λύσει τα χέρια!

24 Μαΐου 2022 16:28
Τα κόλπα της μαμάς: Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τις κουτσουλιές από το μπαλκόνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και οι περισσότεροι επιλέγουν να "αράξουν" στο μπαλκόνι, αντί το σαλόνι, φροντίζουν ο χώρος τους να είναι καθαρός και όμορφος.

Τι γίνεται όμως με τους δύσκολους λεκέδες στο μπαλκόνι, όπως είναι οι κουτσουλιές;

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως θα διώξετε τα κουνούπια από το μπαλκόνι.

Ο εύκολος τρόπος να καθαρίσετε τις κουτσουλιές

Καταρχάς, θα πρέπει να φορέσετε γάντια για να προστατευθείτε από τα μικρόβια τους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απομακρύνετε όλες τις ξεραμένες κουτσουλιές απλώς σκουπίζοντάς τις. Έτσι, το έργο σας θα γίνει πιο εύκολο μετά. Έπειτα, ρίξτε σε 3 λίτρα νερό, μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα. Βυθίστε μια βούρτσα, όπως αυτή εδώ, σε λίγη μαγειρική σόδα και αρχίστε να τρίβετε τους επίμονους λεκέδες. Αφαιρέστε τα «χοντρά» υπολείμματα με ένα νωπό πανί (το οποίο μετά θα πετάξετε) και στο τέλος ρίξτε έναν κουβά νερό στο μπαλκόνι για να ξεπλυθεί καλά. Εναλλακτικά, σφουγγαρίστε με καθαρό νερό.

Θέλουν και αυτά τη... γλύκα τους: Τι φανταστικό συμβαίνει αν βάλετε μέλι στα φυτά σας

Τα φυτά θέλουν πολύ φροντίδα για να διατηρηθούν υγιή. Φυσικά, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο κομμάτι της φροντίδας των φυτών είναι το λίπασμα. Ήξερες όμως ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το μέλι ως λίπασμα;

Μέλι ως φυσικό λίπασμα για τα φυτά

μελι-φυτα

Το μέλι μπορεί να διαλυθεί σε νερό και να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό και οικολογικό λίπασμα για την τόνωση των φυτών και την ενίσχυση της ανθοφορίας, της καρποφορίας και της καλύτερης ωρίμανση των καρπών. Η εφαρμογή του διαλύματος του μελιού μπορεί να γίνει ως υδατοδιαλυτό λίπασμα με το πότισμα των φυτών, αλλά και με τον ψεκασμό του φυλλώματος ως διαφυλλικό λίπασμα.

Μέλι για λίπασμα με το πότισμα των φυτών:

Διαλύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα λίτρο νερό και ποτίζουμε τα φυτά που έχουμε στα φυτά του κήπου, της βεράντας και Επαναλαμβάνουμε το πότισμα με το διάλυμα μελιού κάθε 2 εβδομάδες. Μέλι για λίπασμα με ψεκασμό στα φύλλα:

Διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο νερό και να ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών. Ο διαφυλλικός ψεκασμός των φυτών με διάλυμα μελιού είναι ευεργετικός ιδιαίτερα για φυτά που έχουν ταλαιπωρηθεί μετά από έντονη ζέστη, παγωνιά ή δυνατούς ανέμους.

Τα κατάφερε: Αυτό είναι το φυτό της χρονιάς για το 2022

Τα τελευταία χρόνια που όλοι μας περνάμε, θέλοντας και μη, περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας σκεφτόμαστε καθημερινά πως θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τον προσωπικό μας χώρο.

Τα φυτά του εσωτερικού χώρου είναι η πιο όμορφη και οικολογική επένδυση που μπορούμε να κάνουμε. Επίσης, η προσθήκη ενός φυτού στις σπίτι μας πέρα από την αισθητική αναβάθμιση που προσφέρει στο χώρο μας, συμβάλλει και στη μείωση του άγχους και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με το 1-800 flowers.com, φυτό της χρονιάς για το 2022, αναδείχθηκε το όμορφο και εύκολο στη φροντίδα, baby rubber.

μελι-φυτα

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το baby rubber:

  • Χρειάζεται μόνο έμμεσο ηλιακό φως και πότισμα από μια φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι και έως και κάθε δύο εβδομάδες το χειμώνα
  • Με τη σωστή φροντίδα φτάνει σε ύψος τα 30 εκατοστά.
  • Πρώτη φορά εμφανίστηκε στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής.
  • Η ποικιλία του μοιάζει με παχύφυτο.

Τα όμορφα φύλλα του ταιριάζουν σε κάθε γωνία, οποιουδήποτε σπιτιού, ενώ, σύμφωνα με τον Άλφρεντ Παλομάρες, αντιπρόεδρο του Merchandising του 1-800 flowers.com, αυτό που κάνει αυτό το φυτό να ξεχωρίζει είναι πως συμβολίζει την καλοτυχία και την ευτυχία. Κάτι που όλοι ευχόμαστε για το 2022.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share