Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πετάξτε το τώρα από το σπίτι: Αυτό είναι το φυτό που φέρνει γρουσουζιά και κακοτυχία

Το γνωρίζατε;

24 Μαΐου 2022 12:18
Πετάξτε το τώρα από το σπίτι: Αυτό είναι το φυτό που φέρνει γρουσουζιά και κακοτυχία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετοί άνθρωποι που αγαπάνε τα φυτά, φροντίζουν να έχουν πολλά στον προσωπικό τους χώρο και από διάφορα είδη.

Παρ' όλα αυτά, δεν μας δίνουν όλα τα φυτά θετική ενέργεια και γι' αυτό πρέπει να απομακρύνουμε τους «πράσινους φίλους» μας που μπορεί να φέρουν ή να ελκύουν εντάσεις στο σπίτι.

Δείτε επίσης: Το απίθανο μυστικό για να «αναστήσετε» τα μισοπεθαμένα φυτά σας

Ένα από τα φυτά που έχει γίνει trend τα τελευταία χρόνια και το βλέπουμε ολοένα και σε περισσότερα σπίτια είναι ο κάκτος.

Το εν λόγω φυτό είναι πολύ εύκολο να παραμείνει ζωντανό, καθώς η ανάγκη για του νερό είναι σχεδόν μηδαμινή και έτσι δεν χρειάζεται να το φροντίζουμε με ζήλο.

Ωστόσο, ο κάκτος είναι πολύ πιθανό να φέρει τσακωμούς και να «κουβαλήσει» αρνητική ενέργεια στο σπίτι μας. Σύμφωνα με τον μύθο αυτό συμβαίνει από τη φύση του κάκτου. Όπως ο κάκτος δεν έχει ανάγκη για ενυδάτωση, αλλά μπορεί να ζει σε ένα ξηρό και αδιάφορο περιβάλλον έτσι μπορεί να μεταφέρει και αρνητική ενέργεια.

Συγχρόνως τα αγκάθια του είναι μια «μεταφορά» για τα αγκάθια που υπάρχουν στις σχέσεις. Έτσι είναι σύνηθες πως οι τσακωμοί θα είναι στην καθημερινότητά σας, αν κρατάτε αυτό το φυτό μέσα στο σπίτι.

φυτό σπίτι κάκτος

Βάζει παγάκια μέσα στη γλάστρα - Δείτε τι θα συμβεί στα φυτά και αμέσως θα το κάνετε

Αυτό το κόλπο με τα παγάκια στη γλάστρα, θα αλλάξει κυριολεκτικά τα φυτά σας. Όταν δείτε σε τι βοηθάει, σίγουρα θα το δοκιμάσετε.

Μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου των φυτών που έχουμε στο σπίτι μας είναι το υπερβολικό πότισμα. Η λύση όμως μπορεί να κρύβεται στην κατάψυξη μας.

Αντί να ποτίσετε τα φυτά σας με το ποτιστήρι και να γεμίσετε παντού νερά, μπορείτε να βάζετε ένα μεγάλο παγάκι (ή αρκετά μικρά) στο χώμα μια φορά την βδομάδα. Η Jillian από το "I Am a Homemaker" λέει ότι τα παγάκια λιώνουν αργά και αφήνουν τις ρίζες να απορροφούν το νερό με την ησυχία τους. Ακόμα ένα κόλπο που θα τα σώσει, μετά από αυτό με τη ζάχαρη.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική επίσης και για κρεμαστά φυτά ή ορχιδέες, γιατί οι ρίζες τους πρέπει να στραγγίζουν καλά, χωρίς να μένει νερό στον πάτο της γλάστρας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share