Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πείτε bye-bye στα μυρμήγκια: 4 φυσικά υλικά που τα «εξαφανίζουν» και τα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

24 Μαΐου 2022 08:45
Πείτε bye-bye στα μυρμήγκια: 4 φυσικά υλικά που τα «εξαφανίζουν» και τα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε χημικά προϊόντα για να διώξετε μια και καλή τα μυρμήγκια από την κουζίνα, τα υπνοδωμάτια και όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού και του εξοχικού σας.

Λεμόνι: Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διώξετε τα μυρμήγκια είναι να ρίξετε χυμό λεμονιού σε πόρτες, παράθυρα και γενικά όλες τις εισόδους και τις εξόδους του σπιτιού.

Ξύδι: Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με λίγο λευκό ξύδι. Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά του ξιδιού. Επομένως καθαρίστε με ξίδι όλες τις επιφάνειες από τις οποίες συνηθίζουν να περνούν και θα αργήσετε πολύ να τα δείτε ξανά.

μυρμήγκια κουζίνα

Αλάτι: Το αλάτι είναι επίσης ένα συστατικό που δεν αγαπούν καθόλου τα μυρμήγκια καθώς δεν τους αρέσει να περπατούν πάνω σε αυτό. Αν ρίξετε λίγο αλάτι σε πόρτες και παράθυρα δεν θα τα δείτε ξανά να πλησιάζουν. Κάντε το ίδιο αν ανακαλύψετε κάποια φωλιά τους. Ρίξτε αλάτι στον είσοδο της φωλιάς. Την ίδια ακριβώς δουλειά κάνει και το ρύζι.

Σαπούνι: Ρίξτε λίγο σαπούνι μέσα σε νερό το οποίο έχετε βάλει σε μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε με το μείγμα απευθείας τα μυρμήγκια. Λίγο αργότερα θα πάθουν αφυδάτωση και σύντομα θα εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο.

Πετάτε τις φλούδες από το αγγούρι όταν το καθαρίζετε; Μεγάλο λάθος

Καθαρίζετε αγγούρια και πετάτε τις φλούδες κατευθείαν; Κάνετε μεγάλο λάθος, καθώς μ'αυτές μπορείτε να διώξετε τους ενοχλητικούς επισκέπτες. Αναφερόμαστε φυσικά στα μυρμήγκια που κάνουν... "έφοδο" στα σπίτια μας συχνά.

Τα μυρμήγκια είναι πολύ χρήσιμα έξω από το σπίτι, αλλά όχι και μέσα. Σε περίπτωση που έχετε μυρμήγκια στο σπίτι σας, δείτε τον απόλυτο τρόπο για να τα διώξετε, χωρίς να κάνετε απολύμανση ή να χρησιμοποιήσετε χημικά.

Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τα αγγούρια, είτε λόγω της μυρωδιάς τους, είτε λόγω μιας ουσίας που περιέχουν τα αγγούρια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μερικές φλούδες αγγουριών τριγύρω για να τα διώξετε. Αν πάλι, δε θέλετε να κάνετε αυτό το κόλπο, δείτε εδώ πως μπορείτε να τα διώξετε με ξύδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share