Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Βουλωμένες σωληνώσεις: Καθαρίστε τις με φυσικό τρόπο και 3 σπιτικά υλικά

Θα σας λύσει τα χέρια!

23 Μαΐου 2022 23:09
Βουλωμένες σωληνώσεις: Καθαρίστε τις με φυσικό τρόπο και 3 σπιτικά υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθαρίστε τις βουλωμένες σωληνώσεις εύκολα, οικονομικά και φυσικά με το πιο απλό (καθόλου χημικό) απορρυπαντικό που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Με την ευκαιρία, δείτε το θαυματουργό μείγμα που θα διατηρεί τα χαλιά σας πεντακάθαρα για καιρό.

Τι θα χρειαστείτε

Για τη δημιουργία του θαυματουργού αυτού καθαριστικού θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 φλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. κρεμόριο (θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με μπαχαρικά και είναι μια σκόνη όξινου άλατος που χρησιμεύει πολύ στη ζαχαροπλαστική)
  • και 2 φλ. βραστό νερό.

Βήμα 1ο: Ξεκινήστε με καθάρισμα Φορέστε γάντια και «βουτήξτε» κατευθείαν στα βαθιά. Απομακρύνετε τρίχες, υπολείμματα τροφών και βρομιές που συσσωρεύονται στην μπανιέρα, τον νιπτήρα ή τον νεροχύτη.

Βήμα 2ο: Ρίξτε το πρώτο μείγμα Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά (σόδα,αλάτι, κρεμόριο) και ρίξτε τη μισή ποσότητα μέσα στον προβληματικό σωλήνα.

Βουλωμένες σωληνώσεις: Καθαρίστε τις με φυσικό τρόπο και 3 σπιτικά υλικά

Βήμα 3ο: Καυτό νερό Ρίξτε καυτό νερό (2 φλ.) και αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 1 ώρα. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα ρίξτε επιπλέον κρύο νερό για να καθαριστούν οι σωληνώσεις.

Αν δείτε ότι οι σωληνώσεις δεν καθαρίζονται με το πρώτο μείγμα ολοκληρωτικά, τότε μπορείτε να ρίξετε επιπλέον 1 φλ. μαγειρική σόδα στον σωλήνα και 1 λεπτό αργότερα 1 φλ. ξίδι. Αφήστε και αυτό το μείγμα να δράσει για 45-60 λεπτά και στη συνέχεια κλείστε όλες τις τάπες σε μπανιέρα, νεροχύτη και νιπτήρα και γεμίστε με νερό. Τραβήξτε με δύναμη την τάπα και η πίεση του νερού που έχει συσσωρευτεί θα λειτουργήσει ως αποφρακτικό.

Για τη μπανιέρα και τον νιπτήρα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και το εξής πολύ δραστικό μείγμα. Ανακατέψτε 40γρ. βόρακα, 1 κ.γ απορρυπαντικό πιάτων, 40γρ. μαγειρική σόδα, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (για τέλειο άρωμα). Ανακατέψτε όλα τα υλικά και ρίξτε τα στον νιπτήρα και στην μπανιέρα σας. Τρίψτε καλά όλη την επιφάνεια και καθαρίστε καλά τους σωλήνες με ζεστό νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share