Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μπαλκόνι και κουνούπια: Τι να κάνετε για να διώξετε τους ενοχλητικούς επισκέπτες και να απολαύσετε τον εξωτερικό σας χώρο

Δώστε βάση!

23 Μαΐου 2022 14:14
Μπαλκόνι και κουνούπια: Τι να κάνετε για να διώξετε τους ενοχλητικούς επισκέπτες και να απολαύσετε τον εξωτερικό σας χώρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήρθε αυτή η στιγμή του χρόνου που τα μπαλκόνια έχουν την τιμητική τους και οι περισσότεροι θέλουμε να χαλαρώσουνε στα μπαλκονάκια μας, με το που πέσει ο ήλιος, ωστόσο ένας ενοχλητικός επισκέπτης μας εμποδίζει.

Ο επισκέπτης αυτός δεν είναι άλλος από τα κουνούπια!

Πώς μπορούμε λοιπόν να κάτσουμε στο μπαλκόνι μας χωρίς να ανησυχούμε για τα κουνούπια και να απολαύσουμε ήρεμα το βράδυ μας;

Με την ευκαιρία δείτε εδώ τι φανταστικό συμβαίνει αν βάλετε μέλι στα φυτά σας.

Έλικας από σιτρονέλα

Είναι κάτι σαν το γνωστό μας «φιδάκι». Είναι φτιαγμένο από κεδρόξυλο, βουτηγμένο στη σιτρονέλα. Κρεμάστε τη σπείρα με σκοινί σαν διακοσμητικό στο μπαλκόνι και αφήστε το να το κουνάει ο αέρας.

Ανεμιστήρας

Βάλε έναν ανεμιστήρα στο μπαλκόνι για να παίρνει μακριά κουνούπια και άλλα ενοχλητικά έντομα. Θα δροσιστείς κιόλας. Δύο σε ένα.

Κεριά από σιτρονέλα

Παλιό, δοκιμασμένο κόλπο. Θα βρεις πολλά σε διάφορα μαγαζιά, από ρεσώ ως μεγάλα κεριά σε γυάλινα βάζα.

Ώρα για... άραγμα στα μπαλκόνι: Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τα σημάδια από τις γλάστρες στο πάτωμα

Αγαπάμε τα λουλούδια όχι απλά γιατί γεμίζουν με χρώμα την άλλοτε αδιάφορη βεράντα μας, αλλά και γιατί έχουν θετική επίδραση στην συναισθηματική μας υγεία, κάνοντας μας πιο ευτυχισμένους, δίνοντας μας το αίσθημα της ικανοποίησης, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας, καταπολεμώντας το άγχος και το στρες, ακόμα και την κατάθλιψη, τόσο με την όμορφη εικόνα τους όσο και με το ιδιαίτερο άρωμά τους.

Κι ενώ μπορούμε να διακοσμήσουμε τη βεράντα μας με δεκάδες διαφορετικά είδη από αυτά και να ανανεώσουμε την αισθητική της, για να την κάνουμε πιο φιλική, ευχάριστη και «αισιόδοξη», τα λουλούδια που φυτεύουμε στις γλάστρες μπορούν να κάνουν μια μεγάλη ζημιά: να αφήσουν ενοχλητικούς κι επίμονους λεκέδες επάνω στα πλακάκια της βεράντας.

Φυσικά και δεν φταίνε αυτά από μόνα τους, έχουμε βάλει εμείς το χεράκι μας, γιατί συνηθίζουμε να τα ποτίζουμε υπερβολικά, με αποτέλεσμα το νερό που βγαίνει στο πλαστικό «πιατάκι» να ξεχειλίζει.

Για να σώσετε τα πλακάκια και να εξαφανίσετε το λεκέ, που έχει τις περισσότερες φορές καφέ ή κοκκινωπό χρώμα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα της αγοράς με χημικές ουσίες, μιας και σας δίνουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό, με υλικά που, όπως λέμε, υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.

Το θαυματουργό mix περιλαμβάνει ξύδι και μαγειρική σόδα:

σημαδια-μπαλκονι

Ρίξτε στα πλακάκια μαγειρική σόδα και ξύδι.

Περιμένετε να δράσουν τα δύο αυτά υλικά για περίπου μισή ώρα κι έπειτα, τρίψτε το σημείο που υπάρχει ο επίμονος λεκές με τη σκούπα ή με μια βούρτσα.

Σκουριά στο μπαλκόνι: 5+1 έξυπνα κόλπα για να την εξαφανίσετε

Για τη σκουριά στα πλακάκια: Βάλτε σε αυτά μαγειρική σόδα, με ξύδι και τρίψτε τα.

Για τη σκουριά στο σιφόνι της βεράντας: Φτιάξτε μείγμα από μαγειρική σόδα, κρεμόριο και χυμό λεμονιού. Ρίξτε το στη σκουριά και μετά από μισή ώρα ρίξτε νερό για να το ξεπλύνετε.

Για τη σκουριά στα εργαλεία κηπουρικής σας: Βυθίστε ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο στο νερό και τρίψτε τα σκουριασμένα εργαλεία σας. Για τα πιο δύσκολα, ρίξτε τα πρώτα σε λευκό ξύδι και μετά επαναλάβετε την αρχική διαδικασία.

Για τη σκουριά στα μεταλλικά εξαρτήματα της τέντας: Τρίψτε και βάψτε τις σκουριές. Έπειτα, αλείψτε, με λάδι τις σκουριές.

Για λεκιασμένες γλάστρες, φτιαγμένες από πηλό: Τρίψτε τους λευκούς λεκέδες, με εμποτισμένο σε ξύδι, σύρμα.

Για τη σκουριά σε υφάσματα: Βάλτε μια φέτα λεμόνι χωρίς φλούδα στο λεκέ και σιδερώστε την περιοχή, με το σίδερό σας. Επαναλάβετε, μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, φτιάξτε μείγμα από ξύδι, αλάτι και λεμόνι για να τρίψετε το λεκέ, με οδοντόβουρτσα. Στο τέλος, απλά ξεπλύνετε με καυτό νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share