Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τσίχλα στα ρούχα; Αυτό είναι το μυστικό για να την αφαιρέσετε

Θα σας λύσει τα χέρια!

23 Μαΐου 2022 12:54
Τσίχλα στα ρούχα; Αυτό είναι το μυστικό για να την αφαιρέσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορούν να συμβούν στα ρούχα σας είναι να κολλήσει πάνω τους τσίχλα. Βγαίνει με μεγάλη δυσκολία και αφήνει έναν μεγάλο άσχημο λεκέ. Ωστόσο, μην ανησυχείτε... η λύση υπάρχει.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικούς από τους πιο έξυπνους τρόπους για να απομακρύνετε την τσίχλα από τα ρούχα σας.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε το απόλυτο κόλπο για να καθαρίσετε το πλυντήριο με ξύδι και μαγειρική σόδα.

Πάγος

Είναι η πιο εύκολη και συνηθισμένη μέθοδος αφαίρεσης τσίχλας από ρούχα είναι η κατάψυξη. Είναι φιλική προς τα υφάσματα και δεν αφήνει κανένα ίχνος τσίχλας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα υφάσματα. Τοποθετήστε το ρούχο σε μια τσάντα κατάψυξης. Βεβαιωθείτε ότι η τσίχλα δεν κολλάει στην τσάντα. Σφραγίστε σωστά την τσάντα. Αποθηκεύστε την τσάντα στον καταψύκτη για τουλάχιστον δύο ώρες. Μόλις βγάλετε το ρούχο από την κατάψυξη πιέστε αμέσως την τσίχλα να σπάσει και να απομακρυνθεί πριν το ρούχο αποκτήσει και πάλι θερμοκρασία δωματίου και η τσίχλα δεν ξεκολλάει. Εάν παραμένουν ίχνη πλύνετε το ρούχο με το χέρι ή το πλυντήριο.

Τσίχλα στα ρούχα; Αυτό είναι το μυστικό για να την αφαιρέσετε

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιών δεν προκαλεί βλάβη στο ύφασμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε το μέρος του ρούχου που έχει κολλήσει η τσίχλα σε χυμό λεμονιού και να την ξύσετε με ένα μαχαίρι.

Ξύδι

Ρίξτε στο ρούχο ζεστό ξύδι, στη συνέχεια βουρτσίστε ή τρίψτε απαλά (για να μην καταστρέψετε το ύφασμα) το κομμάτι της τσίχλα με ένα αμβλύ εργαλείο.

Μαγιονέζα

Ρίξτε μαγιονέζα στην τσίχλα και δουλέψτε αργά, όπως και στις παραπάνω μεθόδους, για να την ξεκολλήσετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share