Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απλά και ανέξοδα: Το πάμφθηνο υλικό που θα κάνει τον φούρνο σας να μοσχοβολάει στο πι και φι!

Καμία σπατάλη!

23 Μαΐου 2022 08:24
Απλά και ανέξοδα: Το πάμφθηνο υλικό που θα κάνει τον φούρνο σας να μοσχοβολάει στο πι και φι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοίγετε το πορτάκι του φούρνου μικροκυμάτων και καταλαβαίνετε πως ο φούρνος σας δεν μυρίζει πια και τόσο ευχάριστα. Μπορείτε φυσικά να τον καθαρίσετε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα γλιτώσετε από τις μυρωδιές οι οποίες ξεπερνούν τη δράση του καθαριστικού σας.

Δείτε επίσης: Το απόλυτο μυστικό για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον φούρνο με λεμόνι

Όμως υπάρχει εύκολη λύση, οικονομική και οικολογική! Κόψτε μισό λεμόνι στα τέσσερα καθώς και μερικές σκελίδες σκόρδο και βάλτε τις φέτες σε ένα μικρό μπολ με νερό. Αφήστε το να βράσει μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Όταν ανοίξετε το πορτάκι του φούρνου θα καταλάβετε αμέσως πως η άσχημη μυρωδιά εξαφανίστηκε εντελώς! Αυτό το tip μπορείτε να το εφαρμόσετε και στον ηλεκτρικό φούρνο αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει το λεμόνι και το σκόρδο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

λεμόνι φούρνος

Το κόλπο για να διατηρήσετε τα λεμόνια φρέσκα για 1 μήνα

Ο τρόπος για να διατηρήσετε περισσότερο χρόνο τα λεμόνια φρέσκα και χωρίς να χάσουν το άρωμά τους.

Ο φρέσκος χυμός λεμονιού και το έντονο άρωμά του μπορούν να αλλάξουν τελείως τη δυναμική ενός πιάτου, γι αυτό σε όλα σχεδόν τα ψυγεία υπάρχουν χύμα στο χώρο των φρούτων και των λαχανικών αρκετά λεμόνια.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος που θα τα κάνει να διατηρηθούν περισσότερο, «κρατώντας» παράλληλα όλα τα αρώματά τους. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αεροστεγή σακούλα, μέσα στην οποία θα τοποθετήσετε τα λεμόνια σας και μετά θα τα βάλετε στο ψυγείο. Δοκιμάστε το και θα διαπιστώσετε ότι αντέχουν για σχεδόν ένα μήνα.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με κομμένο λεμόνι και θα το διατηρήσετε για τουλάχιστον τέσσερις μέρες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share