Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Πιο καθαρό και από τα ρούχα: Το απόλυτο κόλπο για να καθαρίσεις το πλυντήριο με ξύδι και μαγειρική σόδα!

Θα σας λύσει τα χέρια!

22 Μαΐου 2022 16:27
Πιο καθαρό και από τα ρούχα: Το απόλυτο κόλπο για να καθαρίσεις το πλυντήριο με ξύδι και μαγειρική σόδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το γεγονός ότι το πλυντήριο ρούχων καθαρίζει και έρχεται σε επαφή με πολλά απορρυπαντικά, δεν σημαίνει ότι το ίδιο παραμένει πάντα καθαρό.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιος είναι ο σωστός τρόπος για σφουγγάρισμα.

Στην πραγματικότητα, με την πάροδο του χρόνου τα υπολείμματα από τα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων και τα μαλακτικά ενδέχεται να προσκολλώνται στο εσωτερικό του κάδου. Υπό συνθήκες μπορεί να σχηματιστεί μούχλα, ειδικά αν έχετε ξεχάσει πλυμένα ρούχα. Το πλυντήριο σας πρέπει να καθαρίζεται μηνιαίως ή πιο συχνά αν έχετε εξαιρετικά λερωμένα ρούχα ή ζείτε σε μια ζεστή, υγρή περιοχή.

Η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι μπορούν να κάνουν θαύματα στο πλυντήριο σας. Πάμε να δούμε πως...

Πώς να καθαρίσετε τον κάδο

πλυντηριο-ρουχων

Πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι ο κάδος είναι εντελώς άδειος από ρούχα. Προσθέστε λευκό ξύδι στο συρτάρι του απορρυπαντικού ή και μαγειρική σόδα στο συρτάρι του μαλακτικού ρούχων. Ρυθμίστε τον κάδο στην κανονική πλύση με ζεστό νερό και βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργιά.

Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, απορροφητικό ύφασμα για να σκουπίσετε τον κάδο, το πλαστικό σημείο γύρω από το άνοιγμα της πόρτας και τη γυάλινη πόρτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό μίγμα από λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα). Αυτές οι περιοχές πρέπει να καθαρίζονται και να συντηρούνται τακτικά για να παραμένουν στεγνές και να αποφεύγεται η δημιουργία μούχλας. Καλό είναι να τις σκουπίζετε μετά από κάθε πλύση.

Πώς να καθαρίσετε τα συρτάρια των απορρυπαντικών

Το απορρυπαντικό και το μαλακτικό των ρούχων ενδέχεται να αφήσουν υπολείμματα στα συρτάρια και να προκαλέσουν προβλήματα οσμής και λειτουργίας. Τα υπολείμματα πρέπει να αφαιρούνται μία ή δύο φορές το μήνα. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης του πλυντηρίου για να μάθετε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τα συρτάρια. Τα περισσότερα διαθέτουν ένα μάνταλο ασφαλείας αλλά μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα.

Ξεπλύνετε το συρτάρι με ζεστό νερό της βρύσης για να αφαιρέσετε ίχνη συσσωρευμένων σκονών και υγρών. Αφήστε τα συρτάρια να στεγνώσουν στον αέρα. Χρησιμοποιήστε μια μικρή μαλακή βούρτσα για να αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα εάν απαιτείται. Με ένα υγρό, μαλακό πανί καθαρίστε τον χώρο πριν ξαναβάλετε τα συρτάρια στη θέση τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share