Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λεκέδες στη μπανιέρα: Το κόλπο για να εξαφανίσετε τα κίτρινα στίγματα σε χρόνο dt

Απίστευτο!

22 Μαΐου 2022 13:41
Λεκέδες στη μπανιέρα: Το κόλπο για να εξαφανίσετε τα κίτρινα στίγματα σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθάρισμα μπανιέρας από κιτρινίλες: Είναι αλήθεια ότι το καθάρισμα μπανιέρας είναι ένα έργο που αργά η γρήγορα όλοι βλέπουμε κάποια στιγμή. Όσο δύσκολο κι αν μάς ακούγεται να την καθαρίσουμε, τόσο εύκολο είναι.

Διαβάστε επίσης: Το λάθος που κάνουμε όλοι και δεν εξαφανίζονται τα μικρόβια από την μπανιέρα σας – Δε θα το πιστεύετε

Με τον καιρό τα μέταλλα του νερού ενώνονται με τα μόρια του σαπουνιού και μαζί σχηματίζουν αυτό το στρώμα βρωμιάς που όλοι ξέρουμε και δεν αντέχουμε να βλέπουμε. Προτιμήστε, λοιπόν, να ανακατέψετε σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι, 1 φλ. νερό με 1 φλ. ξίδι.

Λεκέδες στη μπανιέρα

Έπειτα, ψεκάστε με το μείγμα όλη τη μπανιέρα και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Βάλτε σε ένα σφουγγάρι μαγειρική σόδα και ξεκινήστε το τρίψιμο. Η μπανιέρα σας θα λάμψει μέσα σε λίγα λεπτά. Βέβαια προτείνεται ακόμα μία συνταγή: Ανακατέψτε 1 φλ. μαγειρικής σόδας με 1/2 φλ. σαπουνιού που έχει ως βάση το ελαιόλαδο και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree ή μέντα (και τα δύο αυτά έλαια είναι αντιβακτηριαδιακά). Βάλτε λίγη ποσότητα μείγματος σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά όλη την μπανιέρα. Ξεπλύντε καλά με νερό.

Ακρυλικές μπανιέρες

Εξαιρετικά ανθεκτικές σε βλάβες, αποχρωματισμούς, ξεφλουδίσματα και ξεθωριάσματα. Ωστόσο αυτές οι μπανιέρες χαράσσονται εύκολα.

Μπανιέρες από υαλόνημα

Ανθεκτικές στους λεκέδες, αλλά επιρρεπείς σε γρατσουνιές, ρωγμές, και με την πάροδο του χρόνου αποχρωματίζονται.

Μπανιέρες από σμάλτο πορσελάνης

Ανθεκτικές στην τριβή αλλά σκουριάζουν εσωτερικά πιο εύκολα. Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη σε πορσελάνινες μπανιέρες γιατί μπορεί να αποχρωματιστούν.

Το έξυπνο κόλπο: Πώς να εξαφανίσετε την σκουριά από τη μπανιέρα και τον νιπτήρα

Είναι λογικό ο χώρος του μπάνιου να μαζεύει σκουριά λόγω υγρασίας. Ωστόσο το θέαμα της σκουριάς δεν είναι ότι πιο ευχάριστο και τα καθαριστικά στο εμπόριο εμπεριέχουν πολλά επικίνδυνα χημικά για την υγεία.

Μην αγχώνεστε, καθώς σας έχουμε την απόλυτη λύση για να απαλλαγείτε από τη σκουριά που υπάρχει στη μπανιέρα ή το νιπτήρα σας.

μπανιερα-καθαρισμα

Λεμόνι και αλάτι

Χρησιμοποιήστε είτε εμφιαλωμένο είτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλάτι για να σχηματίσετε μια υγρή πάστα και εφαρμόστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Ενώ αυτή η λύση είναι ιδανική για επίπεδες επιφάνειες, μπορεί επίσης να είναι επιτυχής στη λεκάνη της τουαλέτας, αν και η εφαρμογή μπορεί να είναι δύσκολη. Μόλις το τοποθετήσετε, αφήστε το μείγμα να καθίσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το τρίψετε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα και τρίψτε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Πατάτα και υγρό πιάτων

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βάλτε την μέσα στο υγρό για τα πιάτα. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share