Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κάνει το θαύμα της και στο αυτοκίνητο: Θα πάθετε πλάκα με το τι μπορεί να κάνει 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα!

Απίστευτο!

21 Μαΐου 2022 17:21
Κάνει το θαύμα της και στο αυτοκίνητο: Θα πάθετε πλάκα με το τι μπορεί να κάνει 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή! Σας το έχουμε πει δεκάδες φορές και κάθε μέρα σας φέρνουμε και άλλο παράδειγμα στο φως! Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ποιου είδους θαύματος κάνει σε ένα αυτοκίνητο!

Μαγειρική σόδα για το εξωτερικό πλύσιμο

Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπουκάλι (περίπου 4 λίτρα) με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω. Βιδώστε το καπάκι και ανακινήστε καλά. Αποθηκεύστε το και όταν θέλετε να πλύνετε το αμάξι σας, ρίχνετε μία κούπα από το διάλυμα για κάθε 7-8 λίτρα ζεστού νερού.

Μαλακτική κρέμα μαλλιών για να γυαλίσει!

Πλύνετε το αυτοκίνητό σας με ένα μαλακτικό μαλλιών που περιέχει λανολίνη. Όχι μόνο θα φαίνεται κερωμένο αλλά η λανολίνη θα κάνει τη βροχή να γλιστρά χωρίς να αφήσει σημάδια πάνω του!

μαγειρικη-σοδα

Αναψυκτικό για το παρμπρίζ

Όταν βρέχει, το βρώμικο παρμπρίζ γίνεται αγνώριστο. Απαλλαγείτε από τις ραβδώσεις και τις κηλίδες χύνοντας αναψυκτικό τύπου «κόλα» στο παρμπρίζ σας. Τοποθετήστε μια πετσέτα στο κάτω μέρος του παρμπρίζ για να προστατεύσετε το χρώμα και περιχύστε το. Οι φυσαλίδες θα αφαιρέσουν τη βρωμιά αλλά φροντίστε έπειτα ξεπλύνετε πολύ καλά γιατί η υφή του αναψυκτικού είναι κολλώδης.

Καθαρισμός φώτων

Βάλτε σε ένα παλιό ύφασμα, καθαριστικό τζαμιών και αρχίστε το τρίψιμο. Αν είναι πολύ βρώμικα μπορείτε να βάλετε 2 σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων και μετά να ξεπλύνετε καλά.

Βότκα για τους υαλοκαθαριστήρες

Όταν έχει αδειάσει το δοχείο για τους υαλοκαθαριστήρες και δε θέλετε να αγοράσετε καθαριστικό, ρίξτε μια ματιά στο ντουλάπι με τα ποτά. Σε ένα μεγάλο μπουκάλι, (περίπου 4 λίτρα) ανακατεύετε 3 φλιτζάνια βότκα με 4 φλιτζάνια νερό και 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Ανακινήστε καλά και γεμίστε το δοχείο.

Βάζει μαγειρική σόδα στο μάρμαρο. Το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!

Ξέρετε τι θα συμβεί αν βάλετε μαγειρική σόδα στο μάρμαρο; Πραγματικά το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει. Δοκιμάστε το!

Εάν βάλετε μαγειρική σόδα στο μάρμαρο, τότε θα δείτε το μάρμαρό σας να λάμπει. Εμείς σας έχουμε ένα καθαριστικό που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Με την ευκαιρία διαβάστε: Έβαλε μαγειρική σόδα στο παιχνίδι του σκύλου. Το αποτέλεσμα; Θα σας μαγέψει!

Μαγειρική σόδα

Ο καθαρισμός μαρμάρου μπορεί να γίνει απλή υπόθεση, όταν έχεις τη σωστή συνταγή. Για αρχή, σου προτείνουμε τον καθαρισμό με μαγειρική σόδα (baking soda). Η μαγειρική σόδα σε μορφή σκόνης μπορεί να βρεθεί στο super market της γειτονιάς σου, αν δεν υπάρχει ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας. Αν δεν έχεις ήδη ένα μικρό απόθεμα σόδας στο σπίτι, θα σου προτείναμε να προμηθευτείς έτσι κι αλλιώς, γιατί το μαγικό αυτό υλικό έχει ποικίλες λειτουργίες που αφορούν στον καθαρισμό του σπιτιού.

Η μαγειρική σόδα είναι φιλική προς τις περισσότερες επιφάνειες του σπιτιού, με αποτέλεσμα να μη νιώθεις ότι ρισκάρεις κάθε φορά που τη χρησιμοποιείς. Επίσης, έχει την τάση να απορροφά δυσάρεστες οσμές, προσδίδοντας στο χώρο ένα υπέροχο άρωμα καθαριότητας.

μαγειρικη-σοδα

Εφαρμογή:

Λοιπόν, πώς θα φτιάξεις το δικό σου φυσικό καθαριστικό για μάρμαρα με μαγειρική σόδα; Ο πρώτος τρόπος είναι να πασπαλίσεις ένα λεπτό στρώμα σόδας πάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες. Μετά από λίγα λεπτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρώς υγρό βαμβακερό πανί, ώστε να τρίψεις τις επιφάνειες.

Τέλος, σφουγγαρίζεις με χλιαρό νερό και στεγνώνεις τρίβοντας με ένα στεγνό πανί. Ο δεύτερος τρόπος είναι να προσπεράσεις το πασπάλισμα με σόδα και να φτιάξεις μια πάστα από σόδα και νερό.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Βάζει μαγειρική σόδα και λάδι καρύδας στο πρόσωπο! Λίγα μετά λεπτά, συμβαίνει το απίθανο!

Για την πάστα, μπορείς να διαλύσεις μια ποσότητα σόδας μέσα σε χλιαρό νερό και να τα ανακατέψεις, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Οι ποσότητα σόδας και νερού που θα χρησιμοποιήσεις καθορίζονται από το μέγεθος των επιφανειών που πρέπει να καθαρίσεις.

Όπως είναι φυσικό, θα φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα για το μαρμάρινο πάτωμα, παρά για τον πάγκο της κουζίνας. Αφού φτιάξεις την πάστα, τρίψε τα μάρμαρα με αυτή χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πανί, ή μαλακό σφουγγάρι. Άφησε το μείγμα να δράσει για λίγο και στη συνέχεια ξέβγαλε με νερό και στέγνωσε το μάρμαρο, όπως και στην προαναφερθείσα περίπτωση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share