Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το λατρεύουν τα παιδιά, το σιχαίνονται οι κατσαρίδες: 2 σε 1 στο σπίτι με αυτό το αγαπημένο τρόφιμο!

Θα αποτελέσουν παρελθόν μια και καλή

21 Μαΐου 2022 15:07
Το λατρεύουν τα παιδιά, το σιχαίνονται οι κατσαρίδες: 2 σε 1 στο σπίτι με αυτό το αγαπημένο τρόφιμο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λένε πως είναι τα μοναδικά ζώα που θα επιζήσουν από μια πυρηνική καταστροφή. Δύσκολα θα το επιβεβαιώσουμε κάποτε αυτό, αλλά αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι οι κατσαρίδες είναι ένα μεγάλο και επίμονο πρόβλημα για την πλειονότητα των σπιτιών, ειδικά στις πόλεις.

Παράλληλα, δείτε το μείγμα με το κρεμμύδι και σκόρδο που εξαφανίζει στο λεπτό τις κατσαρίδες.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι απλοί και εντελώς φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση χημικών, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας, ένα από αυτά είναι και το κόλπο με το κακάο.

Είναι ένας διαδεδομένος τρόπος σπιτικού δολώματος για να σκοτώσετε τις κατσαρίδες. Αναμίξτε ένα μέρος σκόνης βορικού οξέος με ένα μέρος από λευκό αλεύρι και ένα μέρος ζάχαρης. Ανακατέψτε καλά μέχρι να φτιάξετε μια πάστα που θα μοιάζει με ζύμη.

Τοποθετήστε μπαλάκια αυτής της ζύμης σε διάφορα σημεία του σπιτιού όπου έχετε προσέξει ότι τα επισκέπτονται συχνά. Το αλεύρι και η ζάχαρη στο μείγμα θα προσελκύσει τις κατσαρίδες και το βορικό οξύ θα τις σκοτώσει. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα παρόμοιο δόλωμα σε αναλογία 1 μέρος βορικού οξέος, 1 μέρος κακάο και 2 μέρη άσπρο αλεύρι.

κακαο-κατσαριδεσ

Λίγοι το γνωρίζουν: Η σπιτική συνταγή που υπόσχεται να εξαφανίσει κατσαρίδες και κουνούπια στο λεπτό

Οι κατσαρίδες και τα κουνούπια είναι από τα πιο ενοχλητικά έντομα, τα όποια δεν θέλουμε για κανένα λόγο να βρίσκονται στο σπίτι μας. Ωστόσο, ειδικότερα τώρα που καλοκαιριάζει έχουν την τάση να επισκέπτονται συχνότερα τα σπίτια μας. Πώς θα τα διώξουμε;

Παρόλου που υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα στην αγορά που μας υπόσχονται φοβερά αποτελέσματα στην απομάκρυνση των εντόνων, αυτά περιέχουν πολλά χημικά που είναι επιβλαβή για την υγεία μας, έτσι αυτή η φυσική θεραπεία είναι η καλύτερη επιλογή.

Για την προετοιμασία αυτής της φυσικής λύσης θα χρειαστείτε:

  • 1/2 Φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
  • 1/2 φλιτζάνι σαμπουάν
  • 1/2 φλιτζάνι βιολογικό ξύδι (αυτό πρέπει να είναι σε συγκέντρωση 9%).

Παρασκευή:

  • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά πολύ καλά ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, βάλτε το ομοιόμορφο μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού , έτσι ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να ψεκάσετε όλες τις τοποθεσίες όπου κρύβονται αυτά τα ενοχλητικά κουνούπια ή έντομα και να τα κάνετε να εξαφανιστούν.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λύση σε όποιο χώρο θέλετε χωρίς ενδοιασμούς καθώς η συνταγή αυτή είναι εντελώς φυσική. Εκτός από τους διάφορους χώρους του σπιτιού σας ακόμη και το κήπο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα και στο δέρμα σας, λειτουργώντας ως ένα φυσικό απωθητικό!

    Τώρα που ο καιρός ανοίγει το μπαλκόνι έχει την τιμητική του... σιγά σιγά ξεκινάμε να το καθαρίζουμε και να το ετοιμάζουμε για να μπορούμε να χαλαρώνουμε εκεί τις διαθέσιμες ώρες μας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share