Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεν πήγαινε το μυαλό κανενός: Με λίγη κανέλα έλυσε το πρόβλημα ετών στην ηλεκτρική σκούπα!

Άγνωστο αλλά πραγματικά θαυματουργό κόλπο!

20 Μαΐου 2022 22:20
Δεν πήγαινε το μυαλό κανενός: Με λίγη κανέλα έλυσε το πρόβλημα ετών στην ηλεκτρική σκούπα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοίξτε την ηλεκτρική σκούπα και βάλτε μέσα ένα πανί ή ψεκασμένο με λάδι κανέλας στη σακούλα. Κάθε φορά που θα καθαρίζετε από τώρα και στο εξής, το άρωμα της κανέλας θα κάνει βόλτες στους χώρους σας και θα φρεσκάρετε το διαμέρισμά σας.

Παράλληλα, δείτε ποιά ασθένεια μπορείτε να θεραπεύσετε με κανέλα

Δοκιμάστε αυτό το έξυπνο μικρό κόλπο και θα δείτε πώς θα μοσχοβολίσει το σπίτι σας και επομένως θα φτιάξει το κέφι σας. Και αυτό είναι το καλύτερο όταν μπαίνετε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, έτσι δεν είναι; Εάν δεν βρείτε λάδι κανέλας, υπάρχουν και άλλα αιθέρια έλαια ή και άρωμα στο οποίο βουτάτε το πανάκι σας και στη συνέχεια το βάλετε στη σακούλα ηλεκτρικής σκούπας.

Πώς να φτιάξετε λάδι κανέλας

Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο των 100 ml με ράβδους κανέλας. Καλύψτε τους ράβδους μέχρι πάνω με λάδι ελιάς (ή αμυγδαλέλαιο). Βάλτε και αφήστε το βάζο στον ήλιο για 3 εβδομάδες. Η κανέλα θα αποδεσμεύσει τα δραστικά συστατικά της στο λάδι ελιάς και έτσι θα έχετε ένα θαυματουργό λάδι εύκολα και οικονομικά. Δεν χρειάζεται να βγάλετε τις ράβδους κανέλας από το μπουκάλι. Όσο μένουν μέσα τόσο το λάδι σας θα γίνεται πιο δυνατό.

κανελα-σπιτι

Σκόρος στην ντουλάπα: Με την βοήθεια της κανέλας και άλλων 2 υλικών θα γίνει παρελθόν

Ο χειρότερος εχθρός των ρούχων μας είναι ο σκόρος. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα στο οποίο υπάρχει λύση. Για να γίνει παρελθόν και να κρατήσετε τα ρούχα σας υπάρχει ένα σπιτικό μείγμα για να βάλετε στην ντουλάπα σας και πείτε αντίο στους σκόρους.

Παράλληλα, αυτή την ασθένεια μπορείτε να θεραπεύσετε με κανέλα και στέβια.

Η κανέλα έχει πολλές χρήσεις, εκτός από το ότι κάνει ως καρύκευμα πιο νόστιμο το φαγητό μας, ακόμη και σε γλυκό με… αρχαία ελληνική συνταγή. Έχει αποδειχθεί καταλυτικά μέχρι και για δουλειές του σπιτιού μας, με το σκόρο να μας λέει… αντίο αν την χρησιμοποιήσουμε σε μείγμα της.

Το μείγμα για να διώξετε το σκόρο από την ντουλάπα

Συγκεκριμένα, σπάστε 4 ξυλάκια κανέλας σε μικρά κομμάτια και συνδυάστε τα με 1/2 φλ. ολόκληρα γαρίφαλα και 1/2 φλ. κόκκους μαύρου πιπεριού.

Με ένα κουτάλι γεμίστε μικρά υφασμάτινα σακουλάκια με το μείγμα που φτιάξατε, σφίξτε τα ώστε να κλείσουν γερά και κρεμάστε τα στις ντουλάπες σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από κομμάτια από ξυλάκια κανέλας και λεβάντα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share