Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

3 φυτά που δεν χρειάζονται φροντίδα, ιδανικά για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου

Είναι πανέμορφα!

20 Μαΐου 2022 14:17
3 φυτά που δεν χρειάζονται φροντίδα, ιδανικά για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φυτά μπορούν αναμφίβολα να δώσουν χρώμα στο μπαλκόνι σου και το διακοσμήσουν με το καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, η φροντίδα που χρειάζονται, μπορεί να αποτελεί για εσένα ανασταλτικό παράγοντα, για να αποκτήσεις μερικά.

Για εσένα λοιπόν που θέλεις να βάλεις φυτά στο μπαλκόνι σου αλλά δεν έχεις ούτε τον χρόνο, ούτε τις γνώσεις για να ασχοληθείς μαζί τους, υπάρχει μία λίστα από φυτά που δεν χρειάζονται φροντίδα.

Παρακάτω, θα αναφέρουμε 3 φυτά που δεν χρειάζονται φροντίδα.

Παράλληλα, αυτό είναι το φυτό που θα κάνει το μπαλκόνι σου να μυρίζει ωραία και διώχνει και τα κουνούπια.

Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια λέγεται και γλώσσα της πεθεράς και διαθέτει πράσινα φύλλα με κίτρινο περίγραμμα σε σχήμα ξίφους. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και αρκετά ανθεκτικό φυτό που δε θέλει πολύ νερό, αφού χρειάζεται πότισμα μόνο μια φορά το μήνα. Αντέχει σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και απαιτεί περιστασιακή λίπανση. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της σανσεβιέριας είναι το γεγονός ότι παράγει οξυγόνο όλη την ημέρα καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα του χώρου.

: 3 φυτά που δεν χρειάζονται φροντίδα, ιδανικά για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου

Καλαγχόη

Η καλαγχόη ανήκει στα παχύφυτα, πράγμα που εξηγεί το γεγονός ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Είναι ένα από τα φυτά που δε θέλουν πολύ νερό, δηλαδή μόνο μία φορά την εβδομάδα. Πρόκειται για ένα όμορφο φυτό που διαθέτει παχιά σκούρα πράσινα φύλλα με άνθη κόκκινου ή πορτοκαλί χρώματος. Μπορείς να τοποθετήσεις την καλαγχόη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού. Παρ’ όλα αυτά, τη χειμερινή περίοδο θα ήταν καλύτερα να την βάλεις μέσα στο σπίτι. Προτίμησε ένα σημείο όπου δε θα υπάρχει έντονο και άμεσο φως ήλιου, ενώ χρειάζεται λίπανση μία ή δύο φορές το μήνα.

Αλόη

3 φυτά που δεν χρειάζονται φροντίδα, ιδανικά για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου

Η αλόη έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που χρησιμεύουν στην υγεία. Είναι ένα χαρακτηριστικό παχύφυτο με σκούρα πράσινα φύλλα και μαλακά αγκάθια. Τα φύλλα της είναι αυτά που κρύβουν το θεραπευτικό τζελ, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί πολύ εύκολα εάν είσαι γνώστης. Επίσης, αναπτύσσουν παραφυάδες για αυτό απαιτείται μια πλατιά γλάστρα. Έχει χαμηλές απαιτήσεις σε πότισμα, αφού χρειάζεται μόνο όταν στεγνώσει το χώμα της. Η υπερβολική υγρασία είναι ένας λόγος που ενδέχεται να σαπίσει το φυτό σου. Μπορείς να τοποθετήσεις χαλίκια στον πάτο της γλάστρας προκειμένου να γίνεται καλύτερη αποστράγγιση του χώματος. Στην αλόη δεν αρέσει η άμεση επαφή με τον ήλιο αλλά χρειάζεται μια θέση με φως, αλλά και λίπανση με ειδικό φυτόχωμα για παχύφυτα μία φορά το μήνα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share