Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Θα εκπλαγείτε: Βάζει ένα μαγικό συστατικό στην κεραμική εστία της κουζίνας και την κάνει να φαίνεται σαν καινούργια

Θα σας λύσει τα χέρια!

20 Μαΐου 2022 13:36
Θα εκπλαγείτε: Βάζει ένα μαγικό συστατικό στην κεραμική εστία της κουζίνας και την κάνει να φαίνεται σαν καινούργια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλες καθημερινά χρησιμοποιούμε την κουζίνα μας προκειμένου να μαγειρέψουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η υπερβολική χρήση της όμως, κάνει την βρωμιά να συσσωρεύεται και δημιουργούνται λεκέδες που είναι αρκετά δύσκολοι στην αφαίρεση τους.

Παράλληλα, αυτός είναι ο πιο ξεκούραστος τρόπος να καθαρίσετε στον φούρνο από τα λίπη μόνο με 2 υλικά.

Αν θέλετε η κουζίνα σας να λάμπει σαν να είναι καινούργια δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε ένα από αυτά τα 6 φανταστικά κόλπα! Πριν αρχίσετε μια από αυτές τις διαδικασίες, σιγουρευτείτε ότι έχετε κλειστό το φούρνο σας, ώστε να μην δημιουργήσετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην εστία σας.

Μέθοδος ξυσίματος

Aν οι λεκέδες έχουν ξεραθεί πάνω στη κουζίνα σας, χρησιμοποιήστε ένα ξυράφι για τους απαμακρύνετε, προσεκτικά. Βάλτε πρώτα, το καθαριστικό της κουζίνα σας να δράσει ενάντια στο λεκέ για αρκετά λεπτά και στη συνέχεια περάστε με ένα ξυράφι προσεκτικά.

Η μέθοδος της πετσέτας

Σκουπίστε την επιφάνεια της κεραμικής σας εστίας με λίγο ξύδι. Στη συνέχεια, πασπαλίστε ένα γενναιόδωρο ποσό μαγειρικής σόδας σε όλη την επιφάνεια. Ρίξτε μια πετσέτα σε ζεστό νερό, και στη συνέχεια τοποθετήστε τη πάνω στη κεραμική σας εστία και αφήστε τη εκεί να δράσει για 15 λεπτά. Έτσι ότι λεκές υπάρχει στην επιφάνεια θα μαλακώσει με αυτή τη μέθοδο. Μόλις αφαιρέσετε την πετσέτα, σκουπίστε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι.

Η μέθοδος του ξυδιού και της μαγειρικής σόδας

Πασπαλίστε μαγειρική σόδα όλη την επιφάνεια της κουζίνα σας, και στη συνέχεια, ρίξτε λίγο ξύδι. Αφήστε το να δράσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί.

Θα εκπλαγείτε: Βάζει ένα μαγικό συστατικό στην κεραμική εστία της κουζίνας και την κάνει να φαίνεται σαν καινούργια

Μέθοδος με σπάτουλα σιλικόνης

Πρώτα, τρίψτε τους λεκέδες σας με μια σπάτουλα σιλικόνης κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να χαλαρώσετε τα υπολείμματα. Στη συνέχεια, αναμείξτε τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μία κουταλιά της σούπας ξύδι για να φτιάξετε μια κόλλα. Τοποθετήστε τη πάνω από τους λεκέδες σας και αφήστε τη να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Τρίψτε την επιφάνεια με ένα πανί από μικροΐνες, και στη συνέχεια, σκουπίστε τη από πάνω προς τα κάτω με ένα βρεγμένο πανί.

Μέθοδος οινοπνεύματος και αμμωνίας

Αναμείξτε ένα μέρος αμμωνίας και 10 μέρη νερού με 83 ml οινόπνευμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε πάνω από την εστία και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσετε να το σκουπίσετε.

Μέθοδος με υγρό πιάτων

Βάλτε λίγο υγρό πιάτων στη κεραμική σας εστία, και στη συνέχεια, πασπαλίστε λίγο μαγειρική σόδα σε όλη την επιφάνεια. Έπειτα, ρίξε λίγο οξυζενέ και ανακατέψτε το με την μαγειρική σόδα με το δάχτυλό σας. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια και τρίψτε τη κουζίνα σας προσεκτικά. Τέλος σκουπίστε με ένα καθαρό υγρό πανί.

Τα αποτελέσματα από αυτές τις μεθόδους είναι θεαματικά. Θα κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται σαν καινούργια!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share