Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλος οι πιτσιλιές: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι από το τηγάνι

Δώστε βάση!

20 Μαΐου 2022 11:34
Τέλος οι πιτσιλιές: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι από το τηγάνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λάδι δεν μας λυπάται μέσα στο τηγάνι και πετάγεται συνεχώς απ’ έξω κάνοντας τη ζωή μας δύσκολη. Και όμως υπάρχει τεχνική για να μην σου ξανατύχει.

Για να μην ζείτε με το άγχος ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να πάθετε ζημιά είναι να σταματήσετε να βάζετε απευθείας το λάδι. Επομένως... ποια είναι η λύση;

Να ρίξετε λίγο αλάτι στο τηγάνι πριν κάψει το λάδι. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως λειτουργεί! Επίσης, δείτε ποια λάδια είναι τα είναι τα καλύτερα για τηγάνισμα.

Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι από το τηγάνι

Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να πετάξεις το λάδι μετά το τηγάνισμα

Μία κακή συνήθεια που έχουμε πολλοί είναι να ρίχνουμε το λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει, είτε στο τηγάνισμα, είτε σε άλλη χρήση, μέσα στον νεροχύτη, θέλοντας να το… ξεφορτωθούμε για να πλύνουμε τα πιάτα. Επίσης, πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το ποιο είναι το κατάλληλο λάδι, με το οποίο πρέπει να τηγανίζουμε τις πατάτες, με αρκετούς ειδικούς επί του θέματος να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά με την απάντηση που θα σας δώσουμε, πρέπει να ξεχάσετε όσα ξέρατε.

Η αλήθεια είναι πως το λάδι είναι απαραίτητο συστατικό όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε το φαγητό μας, μια και το βάζουμε στα περισσότερα πιάτα.

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πετάμε, μετά την χρήση στον νεροχύτη. Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθεια και να σταματήσουμε αμέσως να ρίχνουμε το λάδι με το οποίο έχουμε μαγειρέψει μέσα στον νεροχύτη.

Ένα λίτρο λάδι μολύνει περίπου ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες ενός σπιτιού για 14 χρόνια. Έτσι, μετά την χρησιμοποίηση του λαδιού το πιο σωστό είναι να βάζετε το λάδι σ’ ένα μπουκαλάκι και να το πετάτε στα σκουπίδια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share