Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Σκουριασμένο μπαλκόνι: 5 κόλπα για να «εξαφανίσετε» κάθε λεκέ χωρίς κόπο

Θα λάμψει ξανά!

20 Μαΐου 2022 09:51
Σκουριασμένο μπαλκόνι: 5 κόλπα για να «εξαφανίσετε» κάθε λεκέ χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπαλκόνια λερώνονται συχνά με δύσκολους λεκέδες. Μπορεί κάποιοι από τους λεκέδες που συναντάτε στο μπαλκόνι σας να έχουν να κάνουν με σκουριά. Σίγουρα, το θέαμα από ένα σκουριασμένο μπαλκόνι, μόνο ως ωραίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δείτε επίσης: Βρόμικα παντζούρια; Ο έξυπνος τρόπος για να τα κάνετε να λάμπουν

Για τη σκουριά στα πλακάκια: Βάλτε σε αυτά μαγειρική σόδα, με ξύδι και τρίψτε τα.

Για τη σκουριά στο σιφόνι της βεράντας: Φτιάξτε μείγμα από μαγειρική σόδα, κρεμόριο και χυμό λεμονιού. Ρίξτε το στη σκουριά και μετά από μισή ώρα ρίξτε νερό για να το ξεπλύνετε.

Σκουριασμένο μπαλκόνι

Για τη σκουριά στα εργαλεία κηπουρικής σας: Βυθίστε ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο στο νερό και τρίψτε τα σκουριασμένα εργαλεία σας. Για τα πιο δύσκολα, ρίξτε τα πρώτα σε λευκό ξύδι και μετά επαναλάβετε την αρχική διαδικασία.

Για τη σκουριά στα μεταλλικά εξαρτήματα της τέντας: Τρίψτε και βάψτε τις σκουριές. Έπειτα, αλείψτε, με λάδι τις σκουριές.

Για λεκιασμένες γλάστρες, φτιαγμένες από πηλό: Τρίψτε τους λευκούς λεκέδες, με εμποτισμένο σε ξύδι, σύρμα.

Η ώρα της γενικής καθαριότητας: Έτσι θα κάνεις λαμπίκο τις ράγες της μπαλκονόπορτας με απλά υλικά!

Οι ράγες της μπαλκονόπορτας είναι ένα από εκείνα τα σημεία του σπιτιού που συνήθως δεν καθαρίζονται.

Μαζεύουν πολλή σκόνη, η οποία μάλιστα αποθηκεύεται στις ράγες και μένει εγκλωβισμένη καθώς το ανοιγοκλείσιμο της πόρτας δεν βοηθάει ιδιαίτερα αλλά δυσκολεύει στην απομάκρυνσή τους.

Δείτε επίσης: Στοπ στους λεκέδες: Πώς να καθαρίσεις τη βεράντα σου από τα σημάδια της γλάστρας!

Τι θα χρειαστείτε:

Για να καθαρίσετε τις ράγες της μπαλκονόπορτας θα χρειαστείτε απλά υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας. Λευκό ξύδι, μια παλιά οδοντόβουρτσα, χαρτί κουζίνας, νερό και ένα μπουκάλι σπρέι. Καθαρίστε τις ράγες της μπαλκονόπορτας ή τις ράγες οποιασδήποτε συρόμενης πόρτας μέσα στο σπίτι με ξύδι.

ραγεσ-μπαλκονι

Αρχικά ρίξτε ξύδι σε μερικές χαρτοπετσέτες και τοποθετήστε τις πάνω στις ράγες. Αφήστε τις εκεί για 30 λεπτά και αμέσως μετά χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τις ράγες. Όλη η βρομιά και η σκόνη θα φύγουν εύκολα.

Tip: Για τις πιο δύσκολες επιφάνειες που δεν φτάνει η οδοντόβουρτσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπατονέτες. Μόνο μέσα σε 35 λεπτά οι ράγες σας θα λάμψουν σαν καινούριες. Μόλις ολοκληρώσετε με το τρίψιμο σειρά έχει το ξέπλυμα. Γεμίστε ένα μπουκαλάκι σπρέι με νερό και ψεκάστε πάνω στις ράγες ώστε να καθαρίσουν καλά από το ξίδι, τις βρομιές και τις σκόνες.

Με αυτό το εύκολο κόλπο οι ράγες σας θα λάμψουν σαν καινούριες. Μπορείτε να κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία και στις ράγες της πόρτας της ντουζιέρας σας αλλά και στις ράγες των παραθύρων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share