Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Τα μυστικά της μαμάς: Έτσι θα μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν μικρό κήπο

Δώστε βάση!

19 Μαΐου 2022 10:12
Τα μυστικά της μαμάς: Έτσι θα μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν μικρό κήπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι στις πόλεις ζουν σε πολυκατοικίες, χωρίς κήπους και χωρίς λίγη επαφή με την φύση. Ωστόσο, αν είστε από αυτούς που πολύ θα ήθελαν να έχουν έναν κήπο στο σπίτι τους, τότε ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν μικρό... κήπο!

Με την ευκαιρία δες εδώ ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το μπαλκόνι σου.

Αξιολογήστε τον χώρο σας

Ξεκινήστε με το να επιλέξετε τον χώρο που θέλετε να εκμεταλλευτείτε. Μπορείτε να προσαρμόσετε την φύτευσή σας με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να ταιριάζει με τη διακόσμηση, την έκθεση στον ήλιο και την σκιά. Αυτό που θα σας βοηθήσει να λειτουργήσετε σωστά, είναι να χωρίσετε το μπαλκόνι σας σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι για το «καθιστικό», ένα μικρό τραπέζι με καρέκλες στη μέση περιτριγυρισμένο από κληματίδες, γιασεμί και πολλές γλάστρες. Ενώ, το δεύτερο (ανώτερο) σημείο, είναι για την φύτευση λουλουδιών και λαχανικών για κοπή.

Δώστε προσοχή τις γλάστρες σας

Εάν έχετε μικρό μπαλκόνι, τότε θα πρέπει να αναλογιστείτε το μέγεθος των γλαστρών που θα χρησιμοποιήσετε. Μείνετε πιστοί σε μικρότερα βαζάκια και γλαστράκια, τα οποία θα δημιουργήσουν ένα συνολικό όμορφο αποτέλεσμα, δεν θα πιάσουν πολύ χώρο και θα μπορείτε να τα μετακινείτε εύκολα, κάνοντας καινούριες συνθέσεις όποτε επιθυμείτε.

Δημιουργήστε μία μίξη από φυτά

«Αυτήν τη στιγμή μεγαλώνω ένα μείγμα πολυετών βολβών, δέντρων, παχύφυτων, buxus, climbers και λαχανικών. Μου αρέσει η ποικιλία. Γενικά φυτεύω βολβούς το χειμώνα και λαχανικά την άνοιξη (φέρνω τα φυτά μου μέσα στο σπίτι, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να φυτευτούν μόλις τελειώσουν οι βολβοί)», αναφέρει ο McCormick. Αντλήστε έμπνευση από τα λόγια του και ξεκινήστε να ασχολείστε με την κηπουρική όλο τον χρόνο. Φυτέψτε διάφορα φυτά που αγαπάτε ανάλογα με την κάθε εποχή και φροντίστε να τα «μπλέξετε» μεταξύ τους, έτσι ώστε τα άνθη τους στο μπαλκόνι σας να δημιουργούν συνολικά ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Τα μυστικά της μαμάς: Έτσι θα μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν μικρό κήπο

Αναζητήστε τα καλύτερα εργαλεία

Κάτι που κάνει ο garden expert Charlie είναι να ψάχνει εργαλεία σε shops & e-shops με παλιά, αλλά ταυτόχρονα διαχρονικά αντικείμενα. Θα πρέπει να κάνετε μια προσεχτική επιλογή από ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία, τα οποία είναι απαραίτητα και απευθύνονται στην εκάστοτε φύτευση που επιθυμείτε. Εάν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με την κηπουρική και να φροντίσετε ώστε οι γλάστρες σας να ανθίζουν, προσφέροντάς σας το απόλυτο flourishing θέαμα, τότε θα πρέπει να διαβάσετε και να μάθετε τα πάντα για τη σωστή φροντίδα των λουλουδιών.

Να είστε δημιουργικοί και να πειραματίζεστε

Το συστατικό της επιτυχίας κρύβεται στην δοκιμή νέων πραγμάτων, άλλωστε αυτή βοηθάει στην εξέλιξη των πραγμάτων. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση δημιουργίας ενός όμορφου κήπου! Μη μένετε μόνο στην επιλογή κλασικών γλαστρών και φυτών, αλλά τολμήστε να επενδύσετε σε ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό φυτό, που θα κρατήσει περισσότερο και θα αποτελέσει το statement στοιχείο του κήπου σας. Πάρτε πρωτοβουλίες, όπως το να εντάξετε θάμνους με καταπράσινο γυαλιστερό φύλλωμα, καλά παραδείγματα είναι η αγγελική, το βιβούρνο, ο ελαίαγνος και ο μετροσίδηρος, ενώ μια ιδιαίτερη πρόταση είναι η φωτίνια που ξεχωρίζει για το κοκκινωπό φύλλωμα στην κορυφή.

Πηγή: glow.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share